USK : Skupštinske komisije zasjedale za borbu protiv korupcije

123aaa
Pred najavljeno zasjedanje kantonalne zakonodavne vlasti 15-og novembra, danas su održale sjednice Komisija za borbu protiv korupcije, pitanja sigurnosti i nadzora zakonitosti rada i Komisija za ustavna, zakonodavno pravna i pitanja evropskih integracija...

Na sjednici skupštinske Komisije za borbu protiv korupcije, pitanja sigurnosti i nadzora zakonitosti rada razmatrano je stanje iz oblasti sigurnosti za prvih šest mjeseci ove godine. Istaknuto je, pored ostalog, smanjenje stope kriminaliteta za 12%, povećanje broja slučajeva narušavanja javnog reda i mira, saobraćajnih nesreća i broja stradalih te neznatno povećanje prijavljenih slučajeva nasilja u porodici. 
 

Osim ove zasjedala je i Komisija za ustavna, zakonodavno pravna i pitanja evropskih integracija koja je dala saglasnost na Prijedlog Zakona o stavljanju van snage Zakona o upravljanju otpadom, te nacrte zakona o izmjenjema i dopunama Zakona o komunalnim djelatnostima i legalizaciji bespravno izgrađenih građevina i zahvata. Vraćanje Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prijavljivanju i postupku provjere podataka o imovini nosilaca javnih funkcija u prvobitnu formu zbunilo je članove Komisije.



Foto : RTV Usk