Uhapšeni maloljetnik preko 40 puta dojavio bombe, krivično će odgovarati bez obzira što je maloljetan

C

 

Nakon što je nekoliko puta dojavio bombe u sarajevske obrazovne ustanove, pripadnici MUP-a KS su sinoć uhapsili osumnjičenog maloljetnika.

 

Ovaj maloljetnik je lažno dojavio više od 40 puta bombu u škole na području Kantona Sarajevo, ali i van Kantona Sarajevo.

Sumnja se da je upravo on dojavljivao bombe jučer i tokom čitave prošle sedmice.

Kako Crna Hronika saznaje, razlika između današnje dojave bombe je ta što je još uvijek nepoznata osoba danas bombe u više sarajevskih škola dojavila putem telefona, dok je uhapšeni maloljetnik to radio preko skrivenih e-mail adresa.

Kako je za N1 potvrdila glasnogovornica MUP-a KS Mersiha Novalić, uhapšeni maloljetnik će krivično odgovarati, bez obzira što je riječ o maloljetnom licu.

“Uz naredbu Općinskog suda Sarajevo izvršen je pretres porodične kuće i pratećih objekata koje maloljetnik koristi. Tom prilikom su pronađeni predmeti i sredstva za koje postoji osnov sumnje da su korišteni u izvršenju ovih krivičnih djela. Riječ je o krivičnom djelu ugrožavanje sigurnosti u vezi sa krivičnim djelom lažno prijavljivanje”, rekla je Novalić.