U Velikoj Kladuši četiri saobraćajne nezgode, ima povrijeđenih

b

U Hitnu službu Doma zdravlja Velika Kladuša javilo se 92 pacijenta, dežurni doktori Abdullah Fazlić i Ajla Husić na dalje liječenje uputili su 3 pacijenta.

Policijska stanica Velika Kladuša u protekla 24h zabilježila je jedno krivično djelo i 4 saobraćajne nezgode, u jednoj od nezgoda jedno lice je teže povrijeđeno.

Velikokladuški vatrogasci u protekla 24h imali su jednu intervenciju koja je trajala od 21h do 22h, a radilo se o uklanjanju drveta sa puta, na lokaciji Todorovo.

Vodosabdijevanje je uredno, javljaju iz ViK-a.

Na području Velike Kladuše, elektronapajanje je stabilno.

Prvi dan u novoj julskoj sedmici, ponedjeljak, 15. juli u sklopu manifestacije ”Kladuško ljeto 2024” donosi nam predstavu za djecu „Čudesna zemlja“. Predstava će se održati u Parku Omladinske radne brigade 7 sekretara SKOJ –a sa početkom u 20.00h. Dovedite najmlađe i zabavite se!

Za vrijeme održavanja manifestacije „Kladuško ljeto 2024“ privremeno će se obustaviti saobraćaj na magistralnoj cesti M-4.2 i preusmjeriti na alternativne pravce:

Trg mladih, ulica Ibrahima Mržljaka do kružnog toka i skretanja prema ulici Sulejmana Topića;

Trg mladih, ulica Maršala Tita do skretanja u ulicu Nurije Pozderca;

Trg mladih, ulica Hamdije Pozderca do skretanja prema ulici Cazinska.

Pozivamo sve građane da poštuju upute policijskih službenika i redara na terenu.

15. juli je Svjetski dan vještina mladih. Razvoj vještina je primarni način kako omogućiti mladim ljudima da bi imali jednostavan prijelaz na posao. U decembru 2014. rezolucija Opća skupština Ujedinjenih naroda proglasila je 15. juli za Svjetski dan vještina mladih. Cilj je postići bolje socioekonomske uvjete za današnju omladinu kao sredstvo za rješavanje izazova nezaposlenosti i zapošljavanju. Obilježavanjem ovog dana podiže se svijest o važnosti razvoja vještina kod mladih te se pruža prilika za pokazivanjem kako sttručno obrazovanje i osposobljavanje može doprinijeti opremanju mladih vještinama koje su im potrebne za pristup tržištu rada, uključujući i vještine za samozapošljavanje.

Danas sunčano i vruće uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne ponegdje u Bosni su mogući izolovani lokalni pljuskovi. Jutarnja temperatura zraka od 20 do 26, na jugu i sjeveru do 28, a dnevna od 32 do 38, na jugu 41 °C.

Nastavlja se period neuobičajeno visokih temperatura, što će uz povremeno povećanu naoblaku i sparno vrijeme, kod osjetljivih osoba dovesti do jačanja tegoba vezanih uz njihove bolesti. Neophodno je prilagoditi aktivnosti svježijim i ugodnijim dijelovima dana, provoditi mjere zaštite od vrućine, te pratiti i pridržavati se uputa savjetodavnih službi. Opšta slika će biti najlošija na sjeveru i sjeveroistoku zemlje.