Tuga: U Kakanjskom rudniku pronađeno tijelo mladog rudara

.
U toku je bilo izvlačenje tijela iz jame, a na mjesto događaja izašli su policijski službenici, mrtvozornik, te rudarski inspektor kako bi obavili uviđaj i utvrdili okolnosti pod kojima je radnik preminuo

 

Bosnu i Hercegovinu pogodila je nova tragedija, ovaj put u gradu Kaknju. Kako prenosi portal Crna-Hronika, u popodnevnim satima pronađeno je beživotno tijelo rudara u jami Begići, u Rudniku mrkog uglja (RMU) Kakanj. Preminuli rudar je identificiran kao 34-godišnji Senahid Čajo, stanovnik Kaknja.

Informacija je potvrđena iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK). Prema izjavi portparola MUP-a ZDK, Samira Valentića, tijelo rudara pronađeno je danas oko 14:50 sati na njegovom radnom mjestu. U toku je bilo izvlačenje tijela iz jame, a na mjesto događaja izašli su policijski službenici, mrtvozornik, te rudarski inspektor kako bi obavili uviđaj i utvrdili okolnosti pod kojima je radnik preminuo.

Prema prvim informacijama, ljekar mrtvozornik je potvrdio da je smrt nastupila prirodnim putem. Dalje istrage će utvrditi sve relevantne činjenice vezane za ovu nesreću koja je potresla lokalnu zajednicu i rudarski sektor.