Tri saobraćajne nesreće u Velikoj Kladuši

servisne
Nove servisne informacije.

 

Tokom protekla 24h na području općine Velika Kladuša evidentrirane su tri saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih lica. Uzroci nezgoda u dvije saobraćajne nezgode je neprilagođena brzina, a u jednoj nepropisno preticanje. Krivičnih djela i narušavanja javnog reda i mira nije bilo.

Hitnoj službi Doma zdravlja u izvještajnom periodu za pomoć se obratio 41 pacijent. Tri su upućena na dalje liječenje u KB Bihać. Dežurni doktori bili su Abdulah Fazlić i Ajla Husić.

Vodonapajanje je uredno, informišu iz JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Prema informacijama iz JKUP „Komunalije“ odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće odvijaju se prema rasporedu.

Kladuški vatrogasci nisu imali intervencija, saznajemo od dežurnog Kapića.

Zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, danas će doći do prekida u isporuci električne energije u trafopodručju Donja Slapnica 2 u periodu od 10:00 do 11:00 sati. U ostalim područjima elektronapajanje je stabilno.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Dnevna temperaturaod 10 do 16 °C.

Biometeorološke prilike su povoljne. Nakon prohladnog jutra, temperature zraka će tokom dana porasti i opća slika će se dodatno proljepšati u cijeloj zemlji. Uz duže sunčane intervale, većina populacije biće boljeg raspoloženja. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se umanjiti. Prilikom boravka na otvorenom poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima, te posvetiti više pažnje odijevanju u jutarnjim i večernjim satima

Stanje na cestama

Jutarnja magla smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, zbog čega pozivamo na pojačan oprez. Izdvajamo magistralne puteve Konjic-Jablanica-Prozor, Lašva-Travnik, Bihać-Ključ-Sanski Most i Kupres-Livno, kao i puteve na širem području Sarajeva, Tuzle, Zenice i Doboja.

Saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. U jutarnjim satima na svim vlažnim lokalitetima mogući su nailasci na poledicu, dok je tokom dana, usljed porasta temperature, povećana opasnost odrona. Zbog odrona skrećemo pažnju na puteve: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Velika Kladuša-Bužim, Simin Han-Banj Brdo, Jajce-Banja Luka, Turbe-Karanovac i Sarajevo-Foča.

Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Napominjemo vozače da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 01.04.

Sporije zbog radova saobraća se na magistralnom putu Sarajevo-Pale (tunel Čeljigovići).

Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta. Na GP Velika Kladuša – Maljevac nema čekanja.