Tri saobraćajne nesreće i narušavanje javnog reda i mira u Velikoj Kladuši

.
Nove servisne informacije

 

–55 pacijenata obratilo se za pomoć Hitnoj službi Doma zdravlja Velika Kladuša, 2 pacijenta upućena su na dalje liječenje u KB Bihać. Dežurni doktori bili su Mustafa Hodžić i Arnela Čokić.

-U protekla 24h Policijska stanica Velika Kladuša zabilježila je 3 saobraćajne nezgode i jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira.

-Velikokladuški vatrogasci u protekla 24h nisu imali intervencija.

– Elektronapajanje je stabilno na području Velike Kladuše.

– U Gradskom parku od 17:00h danas će biti održan centralni dio manifestacije “Kladuški dani poljoprivrede 2024”, odnosno proglašenje najboljih grla, najvećih proizvođača voća, povrća, mlijeka i meda uz kulturno zabavni program. Podsjećamo ovaj dio manifestacije je zbog kiše i loših vremenskih prilika  umjesto jučer prolongiran  za danas.

–  Sa početkom u 14:00h  atletski klub „Krajišnik“ danas ogranizira 15. Međunarodnu atletsku utrku Velika Kladuša 2024. S obzirom da se utrka odvija ulicama Velike Kladuše, od 14.00h do 18.00h saobraćaj kroz grad biće obustavljen.

– Na šest kontinenata, stotine organizacija članica Svjetske federacije za srce (WHF), škole, univerziteti, sportski klubovi, 29. septembra zajedno obilježavaju Svjetski dan srca.  Kampanja Svjetskog dana srca od 2024. do 2026.  s porukom “Koristi srce za akciju” usmjerena je na podršku pojedincima u brizi za svoje srce, osnažujući ih da potaknu lidere svih zemalja u izgradnji globalne platforme za djelovanje na kardiovaskularnom zdravlju, smanjenju opterećenja kardiovaskularnim bolestima te  motiviranju svake zemlje da razvije odgovarajući  nacionalni  akcioni  plan.

– Danas u Bosni pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Na vrhovima planinana se očekuje snijeg. Poslije podne prestanak padavina i smanjenje oblačnosti u Krajini i na jugozapadu Bosne. U većem dijelu Hercegovine pretežno sunčano. Nešto više oblaka može biti na krajnem sjeveru Hercegovine, gdje je lokalno i povremeno moguća slaba kiša ili slab pljusak. Dnevna temperatura od 10 do 16, na jugu do 21 °C.

– U većem dijelu zemlje se očekuje prestanak padavina u drugom dijelu dana, što će usloviti relativno povoljnu biometeorološku sliku. U Hercegovini uz umjerenu buru i razvedravanje već u jutarnjim satima, opća slika će biti nešto ljepša. Savjetujemo boravak na otvorenom u vedrom dijelu dana. Kod meteoropata se ne očekuju veće tegobe.

– BIHAMK
Na putevima Bosne i Hercegovine saobraća se mjestimično vlažnim kolovozom. Apelujemo na vozače da voze opreznije, uz obavezno poštivanje svih saobraćajnih propisa. I ostale učesnike u saobraćaju molimo da budu oprezni i da poštuju saobraćajne propise. Na graničnim prelazima putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta.