Tri saobraćajne nesreće i dva narušavanja javnog reda i mira

.
Nove servisne informacije.

 

U protekla 24h u Hitnu službu Doma zdravlja Velika Kladuša javilo se 49 pacijenata, dežurni doktori bili su Abdullah Fazlić, Ajla Husić i Amra Zulić.

Policijska stanica Velika Kladuša u protekla 24h zabilježila je 3 saobraćajne nezgode i 2 narušavanja javnog reda i mira.

Vatrogasna stanica imala je mirna protekla 24h.

Vodosnabdijevanje je uredno, javljaju iz ViK-a.

Elektrodistribucija, PJ Velika Kladuša javlja da je elektronapajanje stabilno.

 

#Kladuško_ljeto_2024
Večeras, u sklopu manifestacije ”Kladuško ljeto 2024”, na igralištu Prve osnovne škole od 18h, počinje turnir u malom nogometu.
 

Parovi prvog kruga:

1. 18:00 Okić transport – Dineko & Hafar

2. 18:25 Nargila bar Divan – E.R.M Company Cazin

3. 18:50 Mići i prijatelji – Etan d.o.o

4. 19:15 Unaelit d.o.o – Munje

5. 19:40 Stolarija Hari – Nani i prijatelji

6. 20:05 Krajišnik Blue Sky – Kudi Laga

7. 20:30 Stolarija Kendić – Veterani

8. 20:55 Prijatelji – Begy boys

 

Muzički sadržaj počinje od 21h na Trgu mladih, a  očekuje nas Tematsko veče uz DJ Gypsy-a.

U Parku Omladinske radne brigade 7 sekretara SKOJ –a svakodnevno uživajte u gastronomskoj ponudi velikokladuških ugostitelja.

Za vrijeme održavanja manifestacije privremeno se obustavlja saobraćaj kroz centar grada i preusmjerava u sporedne ulice od 19:00 do 01:00h.

Večeras će sa početkom u 20h na Starom gradu biti održana promocija romana ”Hrnjice” velikokladuškog autora Suada Okanovića.

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Dio prijepodneva po kotlinama Bosne i uz riječne tokove može biti magle ili niskih oblaka. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 21, na jugu do 26, a dnevna od 24 do 30, na jugu 34 stupnja.

Biometeorološke prilike će biti povoljne širom zemlje. Sunčano vrijeme uz stabilnu atmosferu djelovat će pozitivno na većinu populacije. Prilikom boravka na otvorenom poželjna je zaštita kože i očiju od štetnog UV zračenja te prilagoditi odijevanje. Kod meteoropata i hroničnih bolesnika se ne očekuju veće tegobe.

BiHAMK
Jutros se na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća uz povoljne vremenske prilike i dobru prohodnost puteva. Frekvencija saobraćaja u ovim ranim jutarnjim satima je umjerenog inteziteta, ali tokom dana očekujemo pojačanu frekvenciju vozila.Apelujemo na vozače da budu maksimalno oprezni, da drže odstojanje između vozila i izbjegavaju rizična preticanja. Molimo i ostale učesnike u saobraćaju da budu oprezni i da poštuju sve saobraćajne propise.