Tri saobraćajke u Velikoj Kladuši

servisne
Nove servisne informacije.

 

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać obaviještava kupce da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, doći do prekida u isporuci električne energije danas od 09:00 do 13:00 sati kupcima trafopodručja GSM Repetitor Jankovac, Gornja Vidovska, Johovica 1, 2 i 4 i Kudići 3. U ostalim područjima elektronapajanje je stabilno.

Vodosnabdijevanje je uredno, informišu iz JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Jedno lice je zadobilo teže tjelesne povrede u jednoj od tri saobraćajne nezgode koje su se desile u protekla 24h na području općine Velika Kladuša. Prema izvještaju PS, evidentirano je i jedno narušavanje javnog reda i mira.

Dežurni medicinski tim Hitne službe Doma zdravlja Velika Kladuša predvođen dr. Abdulahom Fazlićem i dr. Arnelom Čokić, obavio je pregled 43 pacijenta, a dva uputio na dalje liječenje u Kantonalnu bolnicu u Bihać.

Vatrogasna jedinica, prema riječima dežurnog Grahovića, nije imala intervencija.

JP Veterinarska stanica Velika Kladuša i danas nastavlja redovnu akciju preventivnog cijepljenja pasa i mačaka protiv bjesnoće za 2023. godinu.

Današnji raspored:

8:00h – Marjanovac, kod škole

9:00h – Mala Kladuša, kod Doma

10:00h – Grahovo, kod škole

10:30h – Polje – Trn, kod Žalića mosta

11:00h – Polje, kod Žute džamije

12:00h – Nepeke, kod Asima Karajića

Udruženje “Sutra je novi dan” povodom “Zlatnog septembra” mjeseca prevencije karcinoma kod djece i karcinoma dojke danas od 17:30h organizira šetnju za zdravlje i od 19h edukativno predavanje. Šetnja je i za sve naše heroine koje su oboljele od karcinoma dojke. Obucite zlatnu ili rozu majicu i dođite nakon šetnje na predavanje dr. Azre Kudić Keserović, pedijatrice na temu ,,Prevencija karcinoma kod djece” u Hotel “Palace” od 19h. Svi ste dobro došli

Danas u većem dijelu zemlje jutro pretežno sunčano, uz postepeno naoblačenje tokom dana. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne i uz riječne tokove može biti magle. Poslije podne lokalno slaba kiša je moguća u centralnim i zapadnim područjima Bosne. Najviša dnevna temperatura od 25 do 30, na jugu do 32 °C.

Tmurno vrijeme, uz povremene, slabije padavine, djelimično će pokvariti opštu sliku. Pri tome, temperature zraka će imati umjeren hod, bez većih oscilacija. Moguće su slabije meteoropatske reakcije poput glavobolje, promjene raspoloženja, dekoncentracije. Sa prolaskom pogoršanja, biometeorološke prilike postepeno će se popravljati u cijeloj zemlji.

Stanje na cestama

U jutarnjim satima ponegdje na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove ima magle, pa je vidljivost mjestimično smanjena. U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros se saobraća bez vanrednih ograničenja, uz povoljne uslove za vožnju. Vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno i i da obavezno drže odstojanje između vozila.

Na magistralnom putu M-17 na ulazu u Hadžiće zatvorena je jedna traka, pa se na ovom lokalitetu saobraća uz regulaciju semafora. Za ulazak u Hadžiće koriste se alternativni pravci (u oba smjera).

U toku su radovi na magistralnom putu M-5 u Sarajevu (tranzit, od kružnog toka u Hrasnom do skretanja za Vraca), zbog čega se svakim danom (osim nedjelje) u vremenu od 07 do 16:30 sati saobraća usporeno, jednom trakom.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Modriča-Gradačac, Semizovac-Olovo-Kladanj, Bugojno-Kupres, Vitez-Nević Polje, Ripač-Dubovsko, Doboj-Rudanka-Johovac, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja. Na GP Velika Kladuša – Maljevac jutros nema dužih čekanja pri prelasku granice.