Tri saobraćajke i narušavanje javnog reda i mira u Velikoj Kladuši

.
Nove servisne informacije.

 

Čak 102 pacijenta zatražila su pomoć Hitne službe Doma zdravlja, a četiri su upućena na dalje liječenje. Dežurne su bile doktorice Samra Alibegić i Valbona Mahmutović.

-Bez jedne faze u napajanju je TP Vejinac 2, izlaz prema glavnoj cesti. Na ostalom području, isporuka električne energije je stabilna. Za danas nema najavljenih radova na elektroenergetskim objektima.

-Kladuški vatrogasci nisu imali poziva za izlazak na teren, rekao nam je dežurni Kapić.

-Tri saobraćajne nezgode i jedno narušavanje javnog reda i mira bilježe službenici Policijske stanice Velika Kladuša. U jednoj od nezgoda jedno lice je teže povrijeđeno, dok je u preostale dvije nezgode zabilježena materijalna šteta.

-Snabdijevanje domaćinstava pitkom vodom je uredno, informišu iz JKP „Vodovod i kanalizacija“.

 

Sadržaji Kladuškog ljeta

-Kladuško ljeto 2024 u ovoj sedmici donosi bogate programske sadržaje. Danas na Trgu mladih  svoja plesna umijeća i raskošne talente prezentiraće nam članovi Sportsko-plesnog kluba Gloria. U njihovim plesnim i gimnastičkim akrobacijama i razigranim koreografijama publika će moći uživati od 21:00 h.

U Parku Omladinske radne brigade 7 sekretara SKOJ –a svakodnevno uživajte u gastronomskoj ponudi velikokladuških ugostitelja. Za vrijeme održavanja manifestacije privremeno se obustavlja saobraćaj kroz centar grada i preusmjerava u sporedne ulice od 19:00 do 01:00h.

 

Svjetski je dan mozga

-Svjetski dan mozga osnovan je 2014. godine, a posvećen je širenju svijesti o zdravlju organa mozga. Svake godine širom svijeta ovaj dan se obilježava 22. jula. Ovo je jedno od najvažnijih obilježavanja na svjetskoj razini jer pomaže u podizanju svijesti o sve značajnijim zdravstvenim problemima, posebno u našem užurbanom modernom dobu. Iako je ljudski mozak vrlo pametan, njegova veličina i složenost čine ga vrlo ranjivim i izloženim vanjskim utjecajima.

-Putevi u Bosni i Hercegovini jutros su prohodni bez značajnih smetnji ili otežanog saobraćaja. Vozače savjetujemo da u toku putovanja prave češće pauze, te unose dovoljne količine vode u organizam. Molimo i ostale učesnike u saobraćaju da poštuju sve saobraćajne propise.

Na graničnim prelazima Maljevac i Bosanska Gradiška na ulazu u Bosnu i Hercegovinu pojačan je promet putničkih vozila, dok na GP: Kamensko, Bosanska Kostajnica, Deleuša, Hum i Izačić na izlazu iz naše zemlje. Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz zadržavanja do 30 minuta.

 

Vremenski bilten:

-Danas sunčano uz umjeren porast naoblake tokom dana. Poslije podne lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom se očekuju u Hercegovini, centralnim, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne, a tokom noći na sjeveru Bosne. Vjetar slab u Hercegovini jugozapadni, a u Bosni sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 28 do 34, na jugu 37 °C.

-Biometeorološke prilike će biti povoljne u većem dijelu zemlje. Nešto lošija opća slika u Hercegovini, usljed visokih temperatura, pljuskovitih padavina te vjetra jugozapadnog smjera. Poželjan je boravak na otvorenom u manje toplom dijelu dana uz obaveznu zaštitu od štetnog UV zračenja i prikladno odijevanje. Savjetujemo hronične bolesnike da u najtoplijem dijelu dana izbjegavaju veće napore. Kod meteoropata se ne očekuju veće tegobe.