Sufinansiranje troškova prevoza učenicima srednjih škola – JAVNI POZIV

c

 

Javni poziv za sufinansiranje troškova prevoza učenicima srednjih škola na području države Bosne i Hercegovine za školsku 2024/2025 godinu.

 

I – PREDMET JAVNOG POZIVA
Predmet javnog poziva je sufinansiranje troškova prevoza učenicima srednjih škola na području države Bosne i Hercegovine za školsku 2024/2025 godinu.

II – CILJ JAVNOG POZIVA
Cilj javnog poziva je pružiti podršku učenicima srednjih škola iz povratničkih sredina, koji putuju do škole dalje od dva kilometra, čime će se olakšati njihovo školovanje u mjestima povratka.

III – PRAVO UČEŠĆA
Pravo učešća u ovom Javnom pozivu imaju učenici koji su članovi povratničkih domaćinstava na području bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska (manjinski povratak), te općina i gradova u Federaciji Bosne i Hercegovine i to: Jajce, Donji Vakuf, Grad Zavidovići, Olovo, Kalesija, Grad Stolac, Kupres, Grad Bosanska Krupa, Grad Cazin, Foča-Ustikolina, Velika Kladuša, Prozor, Odžak, Bosanski Petrovac, Kladanj, Sanski Most, Ravno, Drvar, Domaljevac-Šamac, Ključ, Glamoč, Čelić, Pale-Prača, Teočak, Sapna, Bosansko Grahovo i Dobretići.

JP_prevoz_srednjoskolaca_web

Obrazac-prijave-prevoz-ucenika-2024-2025

IZJAVA-POTVRDA-PREVOZ-UCENIKA-2024-2025

Rok za prijave je 27. septembar 2024. godine.