Sud odredio pritvor maloljetniku koji je izvršio teroristički napad i ubio policajca u Bosanskoj Krupi

.
Napad se dogodio u noći 24. oktobra kada je maloljetnik, naoružan nožem, upao u Policijsku stanicu Bosanska Krupa te nasrnuo na dvojicu dežurnih policijskih službenika Ozrena Marana i Avdu Hasanovića

 

Na jučerašnjem ročištu u Općinskom sudu u Bosanskoj Krupi određen je pritvor maloljetniku koji je počinio ubistvo jednog i teško ranio drugog policijskog službenika u Policijskoj stanici u Bosanskoj Krupi, potvrđeno je iz Kantonalnog tužilaštva u Bihaću.

Pritvor, određen na zahtjev Tužilaštva Unsko-sanskog kantona, trajat će 30 dana, tokom kojih će se provoditi istražne radnje, uključujući vještačenja, kako bi se prikupile sve relevantne činjenice potrebne za rasvjetljavanje ovog zločina.

Napad se dogodio u noći 24. oktobra kada je maloljetnik, naoružan nožem, upao u Policijsku stanicu Bosanska Krupa te nasrnuo na dvojicu dežurnih policijskih službenika Ozrena Marana i Avdu Hasanovića. U napadu je Maran zadobio smrtonosne povrede, dok je Hasanović teško ranjen, Fena.

Ovaj tragičan događaj šokirao je građane i izazvao brojne reakcije javnosti.

Nakon intenzivne potrage, u noći 25. oktobra, pripadnici Jedinice za specijalističku podršku (JSP) i istražitelji MUP-a Unsko-sanskog kantona, uz podršku Federalne uprave policije (FUP) i Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), uhapsili su sedam osoba koje se dovode u vezu s ovim činom.

Napad na policijsku stanicu u Bosanskoj Krupi okarakterisan je kao čin terorizma, a istragu je preuzelo Tužilaštvo BiH.

Tokom narednih mjesec dana bit će provedena detaljna ispitivanja i prikupljanje dokaza kako bi se precizno utvrdili motivi i okolnosti koje su dovele do ovog napada.