Studentica Jasmina iz Cazina promovira turističke potencijale BiH i pobjeđuje na takmičenjima

.
U periodu od 9. do 12. svibnja 2024. godine, tim Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Bihaću, kojeg je cinila nasa sugradjanka Jasmina Badić i jos dvije studentice Sara Vojic i Elma Hrncic gdje su i posjetile Sarajevo.

 

Posjet je bio dio projekta @genchangebih, a sudjelovale su na Youth Leadership Conference održanoj u hotelu Bristol. 
 

Tijekom četiri intenzivna dana, Jasmina, Sara i Elma su kroz različita predavanja i radionice razvijale svoje vještine u kreativnosti, komunikaciji, javnom nastupu, te umjetnosti pisanja scenarija i stvaranja filma. 
 

Ova konferencija im je pružila priliku da usvoje nova znanja i vještine koje će im biti dragocjene u njihovim budućim karijerama. 
 

Razgovori su bili obogaćeni zanimljivim iskustvima i pričama panelista, što je dodatno obogatilo razumijevanje tema koje su obrađivane. U narednom periodu, odabrane studentice su imale priliku da učestvuju na Konferenciji o mladima i liderstvu u Sarajevu u maju. Gdje je i nasa sugradjanka Jasmina Badić koja pohadja Ekonomski fakultet Univerziteta u Bihacu. 
 

Ova četvorodnevna konferencija je opisana kao sjajan spoj kreativnosti, inspirativne atmosfere, raznovrsnih predavača i stvaranja novih prijateljstava. 
 

U prvoj fazi GenChange Projekta, čak 550 studenata sa 8 javnih univerziteta u Bosni i Hercegovini je učestvovalo, dok je samo 23 njih prošlo u drugi krug programa. Ovi studenti su organizovani u 4 tima, svaki od njih sa svojim jedinstvenim projektnim prijedlogom. Jedan od timova, nazvan #Pustolovke, čine naše studentice Badić Jasmina, Vojić Sara i Hrnčić Elma. 
 

One su fokusirane na turističke potencijale i ljepote Bosne i Hercegovine, istražujući skrivene dragulje, ali sve to su nam predstavile na svoj avanturistički način (wink). 
 

Naše studentice su imale priliku naći se u ulogama glumaca, statista, asistenata režije itd.. Podržane od strane profesionalne produkcijske ekipe, ove studentice su snimile videe koji će biti ključni dio EU kampanje "Povezani kroz dobro"! Njihova strast i predanost jasno su vidljivi u njihovim naporima da putem ovog projekta promovišu ljepote svoje zemlje. 
 

Očekuje se da će najkreativniji tim biti izabran da predstavlja svoju ideju u Briselu, što predstavlja veliku čast za odabrani tim, ali i potvrdu kvaliteta i relevantnosti samog projekta. GenChange projekt ne samo da podržava inovaciju i kreativnost među mladima, već i gradi mostove između lokalne i globalne zajednice, promovišući pozitivne promjene i buduće liderstvo. 
 

Natjecanje za najbolji video 
 

Video koji su snimile bit će ocjenjivan prema reakcijama publike, uključujući lajkove, dijeljenja i komentare. Najbolji video bit će predstavljen u Bruxellesu, što predstavlja iznimnu priliku za promociju Bosne i Hercegovine na europskoj razini. Podržite ih na Instagramu, Facebook-u i YouTube-u. 
 

 

 

 

Image
.
Image
.