Strah se širi Njemačkom: Četiri žene ubijene u četiri mjeseca, a policija bez traga

.

Od ljeta su u okolini grada Mannheima u njemačkoj saveznoj pokrajini Baden-Württemberg ubijene četiri žene, dok se jedna osoba vodi kao nestala. Posljednja žrtva pronađena je početkom ove sedmice.

Policija je u tri slučaja očajna, jer nema nikakvih tragova. Ubistva se međusobno ne povezuju, ali za jedno od njih već imaju osumnjičene.

U ponedjeljak ujutro je nedaleko od hipodroma u Mannheimu, na šumskom putu, pronađeno tijelo 51-godišnje žene. Na koji način je tačno umrla i šta bi mogao biti motiv njene smrti, još uvijek nije poznato. "Čeka se na rezultate obdukcije", izjavila je glasnogovornica policije za dnevnik Bild.

Pronalazak ubijene žene izazvao je šok među lokalnim stanovništvom, ali i strah od mogućeg serijskog ubice. Samo četiri sedmice ranije, u Lampertheimu, koji se nalazi oko 20 kilometara dalje, ubijena je 36-godišnja žena, majka dvoje djece.

Ubica ju je izbo nožem dok je trčala. Njeno tijelo je pronađeno u šumovitom području, odbačeno među drvećem i prekriveno granama.

Torbica koju je žena nosila bila je otvorena, a njen sadržaj je nedostajao. Ubica još nije uhvaćen, policija i dalje traga za njim, ali tvrdi da "prema trenutnom stanju istrage nema naznaka povezanosti s ubistvom u Mannheimu".

U junu je uznemirenje izazvao slučaj 40-godišnje Aigulu S. iz Bensheima. Nakon što je žena porijeklom iz Kazahstana odvela svoju dvogodišnju kćerku u vrtić, nestala je bez traga. Dvije sedmice kasnije, njeno tijelo pronađeno je blizu kamenoloma. U isto vrijeme kad je nestala Aigulu, nestala je i njena svekrva.

Samo dan kasnije, 17. juna, na obali rijeke Rajne kod Wormsa pronađeno je tijelo 15-godišnje Roqie. Obdukcija je pokazala da je djevojka prije smrti bila izložena "masivnom nasilju" te se zatim utopila.

S obzirom na proturječne izjave, istražitelji su se fokusirali na roditelje djevojke, koji dolaze iz Afganistana. Sudac je poslao majku i oca u pritvor, oboje su osumnjičeni za ubistvo kćerke. Navodno su roditelji bili nezadovoljni što je njihova kćerka željela voditi slobodan život.