Šta je FUP otkrio u istrazi terorističkog napada u Bosanskoj Krupi?

.
Federalna uprava policije (FUP), u saradnji s Ministarstvom unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (MUP USK) i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona, provodi sveobuhvatne mjere i radnje po predmetu terorističkog napada na Policijsku stanicu u Bosanskoj Krupi, u kojem je ubijen jedan policijski službenik, dok je drugi zadobio teške povrede.

 

Policijski službenici FUP-a, odmah po događaju, uključeni su u istragu, te su prikupili informacije koje su dostavljene MUP-u USK i Kantonalnom tužilaštvu.

“Odmah nakon navedenog događaja policijski službenici Federalne uprave policije su od strane postupajuće tužiteljice Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona uključeni u rad po navedenom predmetu kojom prilikom je izvršen operativni rad na terenu, te su prikupljene određene informacije i saznanja u vezi sa terorističkim napadom na Policijsku stanicu Bosanska Krupa koje su dostavljene Ministarstvu unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona i Kantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog kantona. Federalna uprava policije je putem međunarodne policijske saradnje stupila u kontakt sa EUROPOL-om u cilju prikupljanja korisnih informacija u vezi profila na društvenim mrežama koje je koristio maloljetni izvršilac”, stoji u saopštenju.

Istraga uključuje i identifikaciju osoba koje su bile u kontaktu s osumnjičenim kako bi se dokumentovali svi aspekti krivičnog djela “Terorizam”.