RO „MERHAMETA“ BIHAĆ: Socijalno ugroženim građanima u Ključu podijeljena sredstva za higijenu

Regionalni odbor „Merhameta“ Bihać, posredstvom sjedišta HO „Merhamet“ MDD u Sarajevu, zaprimio je vrijedne donacije od američke partnerske humanitarne organizacije MCC.

Donacija se sastoji od različitih vrsta higijenskih artikala: peškiri, noktorezi, četkice za zube, sapuni za pranje veša, sapuni za pranje ruku, urgentni paketi, higijenski ulošci. Vrijednost donacije iznosi oko 30.000 konvertibilnih maraka.

- „Merhamet“ je danas počeo sa podjelom higijenskih artikala stanovništvu slabijeg imovinskog stanja sa područja općine Ključ. Riječ je o donaciji organizacije MCC. Distribuciju navedene pomoći planiramo okončati tokom nekoliko narednih dana, Osnovnog odbora „Merhameta“ Ključ.

Želimo se zahvaliti na vrijednim donacijama američkoj humanitarnoj organizaciji MCC, koja je ukazala povjerenje „Merhametu“ i koja nam pomaže u realizaciji projektnih aktivnosti na zbrinjavanju naših korisnika, odnosno osoba koje se nalaze u stanju socijalne potrebe - kazao je Alen Prošić, direktor Regionalnog odbora „Merhameta“ Bihać.