Šmit se obratio biračima u BiH: Svaki listić je značajan

v

Lokalni izbori predstavljaju priliku da direktno utječete na odluke koje se tiču vašeg svakodnevnog života

Uoči lokalnih izbora u nedjelju, visoki predstavnik Kristijan Šmit (Christian Schmidt) uputio je - poruku svim biračima u Bosni i Hercegovini:

- Sutra ne propustite priliku da se čuje i vaš glas tako što ćete glasati za svoje lokalne predstavnike.

Lokalni izbori predstavljaju priliku da direktno utječete na odluke koje se tiču vašeg svakodnevnog života. Bilo da se radi o infrastrukturi ili politici zaštite okoliša, lokalnom planiranju ili poslovnim inicijativama, vaš glas može pomoći u oblikovanju budućnosti vaše zajednice. Vaše učešće doprinosi napretku, stabilnosti i boljem sutra. Vaš glas se računa i vaše mišljenje je bitno.

Izmjene Izbornog zakona o kojima se godinama raspravljalo u Bosni i Hercegovini i koje sam uveo u martu provode se kako bismo bolje zaštitili vaš glas. Sada je na Parlamentu da donese nova poboljšanja.

 

Uz podršku naših međunarodnih donatorskih partnera, Centralna izborna komisija (CIK) provodi pilot projekat korištenja novih tehnologija u cilju osiguranja integriteta izbora. Ova inicijativa je važan korak u jačanju povjerenja javnosti u izborni proces. Ona osigurava transparentnost i pravičnost, ponovno potvrđujući značaj svakog glasačkog listića.

Poštovani građani BiH, imajte na umu da glasanje na izborima nije samo pravo – to je i odgovornost. Dajući svoj glas, vi pokazujete svoju posvećenost kreiranju bolje budućnosti vaše lokalne zajednice. Svaki glas jača temelje demokratije i postavlja kurs za napredak, izjavio je Šmit.