Škola dopustila učeniku da se identificira kao vuk

.
Jednom školarcu službeno je dopušteno da se identificira kao vuk, piše Daily Mail. Srednjoškolac iz Škotske je terijan, odnosno osoba koja se identificira kao životinja zarobljena u ljudskom tijelu. Kažu da su učitelji podrška mladiću.

 

Inače, sve veći broj školaraca identificira se kao životinja, uključujući lisice, zmajeve, ptice, zmije, morske pse, pa čak i dinosaure.

Međutim, neuropsiholog dr. Tommy MacKay kaže: "U znanosti ne postoji stanje kao što je disforija vrste. Nije iznenađujuće da ovo vidimo u doba kada se mnogi ljudi žele identificirati kao nešto što nisu, ali umjesto da djetetu dopustimo da se identificira kao vuk, trebali bismo slijediti zdravorazumski pristup i reći mu da se trgne i uhvati u koštac sa samim sobom."

Ranije ove godine pokazalo se da su grupe korisnika TikToka organizirale susrete diljem Velike Britanije za one koji su se identificirali kao životinje. Pisali smo i o 13-godišnjoj djevojčici iz SAD-a koja vjeruje da je lisica što zabrinjava njezinu maćehu.

"U stvarnom svijetu pokušavam biti suosjećajan. Cijelu svoju karijeru radim s mladim ljudima, pa me ništa ne čudi, ali zbog činjenice da postoji naziv za ovo stanje, imam osjećaj da živimo u zoni sumraka", komentirao je taj slučaj u svom podcastu dr. John Delony.