Širom BiH sunčano, temperature niže u odnosu na prethodne dane

.
U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

 

U Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Dio prijepodneva po kotlinama Bosne i uz riječne tokove može biti magle ili niskih oblaka. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. Vjetar u Hercegovini na jugozapadu Bosne umjerena bura, a u ostatku zemlje slab sjeverni. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 21, na jugu do 26, a dnevna od 24 do 30, na jugu 34 stepeni.

U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura oko 15, a najviša dnevna oko 27 stepeni.

 

Trodnevna prognoza

 U petak u BiH sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 13 do 19, na jugu do 23, a dnevna od 25 do 30, na jugu 34 stepena.

U subotu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu obalnost. Vjetar slab, uglavnom, istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 19, na jugu do 23, a dnevna od 25 do 32, na jugu 34 stepena.

U nedjelju sunčano vrijeme uz malu do umjerenu obalnost. Vjetar slab, uglavnom, istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 20, na jugu do 23, a dnevna od 27 do 34, na jugu do 36 stepena.

 

Biometeorološka prognoza

Biometeorološke prilike će biti povoljne širom zemlje. Sunčano vrijeme uz stabilnu atmosferu djelovat će pozitivno na većinu populacije. Prilikom boravka na otvorenom poželjna je zaštita kože i očiju od štetnog UV zračenja te prilagoditi odijevanje. Kod meteoropata i hroničnih bolesnika se ne očekuju veće tegobe.