SDA zadovoljna izborima, Jasmina Izetbegović uz zeleni emotikon srca: “Zelene su opštine”

*

Jedni od onih koji su zadovoljni rezultatima lokalnih izbora u BiH može biti i Stranka demokratske akcije.

Mnogo veći broj vas birača su uspjeli privoljeti da im date svoj glas, te danas imaju porast glasova, vijećnika, načelnika i gradonačelnika za razliku od prošlih izbora.

Neke su gradove i općine izgubili, a neke utvrde osvojili.

“Na prošlim izborima smo imali 26. Na ovim smo osvojili novih 10 pozicija, a izgubili dvije. U USK smo osvojili Ključ, U TK smo osvojili mnoga, izgubili Banoviće… Od 12 u ZDK smo dobili devet. U SBK smo zadržali svih pet načelničkih pozicija. U Velikoj Kladuši smo podržali kandidata. Izgubili smo Ilijaš, u sarajevskim općinama smo zabilježili jaki porast”, rekao je sinoć predsjednik SDA Bakir Izetbegović i dodao da se SDA vraća na pozicije iz 2016. godine.

Sarajlije već godinama ne mogu animirati, a ove godine su u Kantonu  Sarajevo izgubili i Ilijaš. Ostale su im samo Općine Vogošća, Hadžići i Trnovo, koju će u naredne četiri godine voditi trenutni pritvorenik KPZ Zenica Ibro Berilo.

Bilo kako bilo, SDA je zadovoljna izborima, a to je potvrdila i kćerka lidera SDA Bakira Izetbegovića.

Naime, Jasmina Izetbegović je odmah nakon rezultata izbora objavila fotografiju sa svojim ocem i uz zeleni emotikon srca uputila kratku poruku “Zelene su opštine”.