Saobraćajna nesreća u Velikoj Kladuši

.
Nove servisne informacije.

 

-Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać obaviještava kupce da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, danas doći do prekida u isporuci električne energije u poslovnim jedinicama prema slijedećem rasporedu:

od 09:00 do 11:00 sati kupci trafopodručja: Nepeke

od 09:00 do 13:00 sati kupci trafopodručja: Todorovo 2

-47 pacijenata zatražilo je medicinsku pomoć u Hitnoj službi kladuškog Doma zdravlja u protekla 24h. Dežurni doktori bili su Samra Alibegić, Kenan Dautović i Dinko Keserović. Na dalje liječenje upućen je jedan pacijent.

-Jednu saobraćajnu nezgodu u kojoj su dva lica lakše povrijeđena evidentirali su službenici Policijske stanice Velika Kladuša.

-Kladuški vatrogasci nisu imali poziva za izlazak na teren, saznajemo od dežurnog Grahovića.

-Uredno je vodosnabdijevanje kladuške općine, dok se održavanje gradske čistoće i odvoz komunalnog otpada odvijaju prema planu, informišu ovog jutra iz JKP „Vodovod i kanalizacija“ i JKUP “Komunalije”.

-Danas u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31°C.

-Sunčano i stabilno vrijeme pozitivno će djelovati na većinu populacije. Prijepodnevni sati će biti ugodniji, dok bi u nastavku dana visoke temperature i vrućina mogli uzrokovati nešto izraženije tegobe kod osjetljivih osoba. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti u toplijem dijelu dana i posvetiti pažnju zaštiti od sunca.

 

Stanje na putevima

-Prohodnost većine putnih pravaca u Bosni i Hercegovini je dobra i saobraća se uglavnom uz povoljne vremenske prilike. Brojne su dionice gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je izmjenjen režim saobraćaja. Vozače savjetujemo da na svim putnim pravcima budu oprezni i da vožnju prilagode trenutnim uslovima i stanju na putevima. Molimo i ostale učesnike u saobraćaju da poštuju sve saobraćajne propise. Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja.