Saobraćajna nesreća i narušavanje javnog reda i mira u Velikoj Kladuši

.
Nove servisne informacije

 

-55 pacijenata obratilo se za pomoć u Hitnu službu Doma zdravlja Velika Kladuša u protekla 24h. Dežurni doktori bili su Abdullah Fazlić i Ajla Capan.

– U protekla 24h službenici Policijske stanice Velika Kladuša zabilježili su jednu saobraćajnu nezgodu i jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira.

– Velikokladuški vatrogasci u protekla 24h nisu imali intervencija.

– Elektronapajanje je stabilno.

–27. oktobar – Svjetski dan radnih terapeuta-Svjetska federacija radne terapije 2010. godine proglasila je 27. oktobar Svjetskim danom radnih terapeuta sa ciljem međunarodne promocije ove profesije.Radna  terapija je zdravstvena profesija koja promoviše zdravlje i blagostanje kroz različite aktivnosti.Osnovni cilj radne terapije je da omogući ljudima da učestvuju u svakodnevnim aktivnostima.

-Pomicanjem kazaljki za jedan sat unazad, s 3 na 2 sata, danas završava ljetno i počinje zimsko računanje vremena. Prelaskom na zimsko računanje vremena, danas će doći do promjene u primjeni većih i manjih dnevnih tarifnih stavova (perioda tzv. jeftinije i skuplje električne energije) za kupce koje električnom energijom snabdijeva JP Elektroprivreda BiH. Za domaćinstva koja posjeduju dvotarifna brojila, manji dnevni tarifni stavovi primjenjivaće se radnim danima i subotom u periodima od 13:00 do 16:00 i od 22 do sedam sati, a nedjeljom cijeli dan.
 

–Danas u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove prijepodne će biti dosta magle. Najviša dnevna temperatura zraka između 18 i 25°C.

–Stabilne vremenske prilike, uz postepeni rast temperatura i sunčane intervale, ugodno će djelovati na većinu ljudi, a tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše jake. U unutrašnjosti, manji problemi mogući su tokom prohladnih jutarnjih sati, kada je preporučljivo posvetiti pažnju odijevanju i ne izlagati se jačim naporima. Poželjno je dan provesti u boravku na otvorenom.

-BiHAMK
Nedjeljnim jutrom na bosanskohercegovačkim putevima saobraća se mjestimično vlažnim kolovozom uz smanjenu vidljivost zbog magle.Na dionici magistralnog puta Jablanica-Mostar saobraćaj je omogućen za sve kategorije vozila, s tim što je na području Donje Jablanice saobraćaj usporen i regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom. I dalje je na snazi obustava saobraćaja na magistralnom putu Jablanica-Blidinje. Danas (27.10.) od 10 do 18 sati zbog održavanja brdske auto trke Formula Driver obustavlja se saobraćaj na regionalnom putu Igman-Bjelašnica, na dionici od objekta MUP-a Kantona Sarajevo do Babinog dola na Bjelašnici. Očekuje se pojačan promet na izlazu iz BiH na graničnim prijelazima.