Saobraćajka u Velikoj Kladuši

servisne
Nove servisne informacije.

 

Hrišćani danas proslavljaju najveći hrišćanski praznik – Vaskrs, kojim se slavi vaskrsenje Isusa Hrista iz mrtvih i koji predstavlja suštinu hrišćanske vjere. Svim vjernicima pravoslavne vjere čestitamo Vaskrs!

Protekla 24h, prema riječima dežurnog Delanovića, bila su mirna za velikokladuške vatrogasce.

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša evidentirali su jednu nezgodu u kojoj nije bilo povrijeđenih lica.

Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražila su 72 pacijenta, od kojih je jedan upućen na dalje liječenje u Kantonalnu bolnicu Bihać. Dežurne su bile doktorice Amra Zulić i Ajla Husić.

Isporuka električne energije je uredna. Za danas nema najavljenih prekida u isporuci.

Članovi Udruženja sportskih ribolovaca „ŠTUKA“ iz Velike Kladuše najavili su danas od 15:00h obaveznu radnu akciju uređenja okoliša na jezeru Retencija. Nadamo se da kiša neće pokvariti ove planove.

25. je dan ramazana. Vrijeme iftara u Velikoj Kladuši je u 19:50h.

Stanje na putevima i vremenski bilten:

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros se saobraća po mokrom kolovozu, uz slabiju frekvenciju vozila. Vozače savjetujemo da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putevima.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja. Tokom dana očekujemo pojačanu frekvenciju vozila, posebno na graničnim prelazima na zapadu i sjeveru naše zemlje.

Zbog pravoslavnog Vaskrsa, na putevima u Bosni i Hercegovini zabranjen je prevoz eksplozivnih materija.

Danas oblačno vrijeme sa kišom ili lokalnim pljuskovima. Na vrhovima planinana je moguć slab snijeg. Vjetar slab istočni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 8 do 14, u Hercegovini i na sjeveroistoku Bosne do 17 °C.

Tmurno i prohladno vrijeme uzrokovaće lošije raspoloženje kod većine populacije. Hronični bolesnici i meteoropate povremeno će imati nešto jače tegobe tokom dana. Uz više padavina, opća slika će biti lošija u Hercegovini i na zapadu, u centralnoj i istočnoj Bosni ljepša, pretežno zbog stabilnijih perioda prije podne. Sa noćnim satima posvuda je izgledno dodatno pogoršanje biometeoroloških prilika.