Saobraćajka u Velikoj Kladuši

.
Nove servisne informacije.

 

-Službenici Policijske stanice evidentirali su jednu saobraćajnu nezgodu u kojoj nije bilo povrijeđenih lica. Javni red i mir nije narušavan. Nema prijavljenih krivičnih djela.

 -„Vatrogasna jedinica nije imala intervencija u protekla 24h.“ – riječi su dežurnog vatrogasca Grahovića.

-Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražilo je 66 pacijenata. Dežurne su bile doktorice Samra Alibegić, Arnela Čokić i Valbona Mahmutović. Jedan pacijent je upućen na dalje liječenje.

-Elektronapajanje je uredno. Za danas nema najavljenih radova na elektroenergetskim objektima.

-Vodosnabdijevanje domaćinstava je stabilno, saznajemo u JKP „Vodovod i kanalizacija“.

-Udruženje Kladušanki Hasnija danas od 10:00h na platou ispred Robne kuće organizira kolačijadu koja za cilj ima podršku rada ovog Udruženja. Prikupljena sredstva omogućit će rad i nastavak redovnih aktivnosti Udruženja. Pored kolača, u ponudi će biti i veliki izbor tradicionalnih slanih jela.

-Na SRC „Tempo“ u Velikoj Kladuši danas počinje 8. Malonogometni turnir „Kladuša Cup 2024“, a trajat će do 09. juna. Ekipe će se u naredna tri dana boriti za nagradni fond od 5.000 KM. Ekipe su raspoređene u 8 grupa, sa po 3 ekipe gdje iz svake grupe dalje idu 2 ekipe. Turnir počinje u 18h. Donosimo vam raspored i satnicu prvog dana turnira:

 

Image
.

 

-Uslovi za vožnju jutros su povoljni u većem dijelu zemlje, saobraća se po suhom ili vlažnom kolovozu, uz uglavnom dobru vidljivost. Ipak, vozače molimo da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu. Držite odstojanje između vozila i obavezno koristite sigurnosni pojas. U jutarnjim satima očekujemo gužve na gradskim saobraćajnicama, a do kraja dana na većini puteva, posebno prema jugu naše zemlje.

Zbog sanacionih radova na magistralnoj cesti Cazin-Velika Kladuša (put prema GP Velika Kladuša) saobraća se usporeno, naizmjenično jednom trakom. Savjetujemo se korištenje alternativnih puteva.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

-Danas u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Ponegdje u planinskim područjima i na sjeverozapadu Bosne moguć je i kratkotrajni pljusak. Najviša dnevna temperatura od 27 do 33 stepena.

-Biometeorološke prilike su povoljne. Uz temperature koje će pretežno biti u okviru uobičajenih ili nešto više, većina populacije trebala bi se osjećati ugodnije. Hronični bolesnici i meteoropate neće imati jačih tegoba u prvom dijelu dana, u poslijepodnevnim satima poželjno je reducirati aktivnosti. Prilikom boravka na otvorenom neophodno je provoditi mjere zaštite od vrućine i UV zračenja.