Sahranjen vehabija Miloš Žujović, na grobu krst

.
Sahrani nije prisustvovao niko od mještana, već samo Miloševi roditelji, a da podsjetimo, njegov otac je ranije izjavio da je sam kopao grob svom sinu, jer niko drugi to nije htio da uradi.

 

Miloš Žujović (25), koji je u terorističkom napadu ispred izraelske ambasade u Beogradu, samostrelom teško ranio žandarma Miloša Jevremovića (34), nakon čega je žandarm upotrebio vatreno oružje u samoodbrani, sahranjen je danas u groblje kod Mladenovca.

Sahrani nije prisustvovao niko od mještana, već samo Miloševi roditelji, a da podsjetimo, njegov otac je ranije izjavio da je sam kopao grob svom sinu, jer niko drugi to nije htio da uradi.

- Sam sam iskopao grob. Šta ću ja. Ja ću ga sahraniti. Nema ko drugi - rekao je ranije Zoran Žujović beogradskim medijima.

Žujović je po pravoslavnim običajima sahranjen na pravoslavnom groblju, a na njegovom grobu se nalazi krst, dok je na groblju bio prisutan veliki broj pripadnika MUP-a.

Mještani sela u kojem je rođen ubijeni Miloš, koji je prije četiri godine primio islam i uzeo vjersko ime Salahudin, pobunili su se ranije zbog sahrane. Najavili su i protest.

- Mještani ne žele da bude sahranjen na lokalnom, našem groblju. Najavljuju proteste, ne znam kako će se sve to završiti - rekao je otac Zoran, koji je ranije plakao, koji je i sam razmišljao da li da sahrani sina. Žujović je nakon napada ispred izraelske ambasade u Beogradu rekao medijima "da ga neće sahraniti, jer to treba da urade oni koji su ga kidnapovali", misleći na vehabije.

Ipak, Miloš je danas sahranjen, ali se niko od mještana nije pojavio na njegovoj sahrani.

Podsjetimo, Žujović je samostrelom gađao Miloša Jevremovića, pripadnika Žandarmerije. (34) u vrat ispred ambasade Izraela u Beogradu, a kod sebe je imao i nož. Jevremović je uspješno operisan u Urgentnom centru i oporavljen, a ministar Dačić ga je lično dočekao po izlasku iz bolnice.