Pronađeno tijelo ribara porijeklom iz BiH: Objavio da čamac neće da upali, pa nestao

.
Tijelo 37-godišnjeg Đure Topića, koji je nestao 11. oktobra dok je na nizozemskoj rijeci Mas lovio ribu, pronađeno je u subotu dvadesetak kilometara nizvodno od brane Borgharen na rijeci Mas odakle se zadnji put javio kada mu motor na čamcu nije htio upaliti.

 

Prijatelji porodice su potvrdili kako je tijelo stradalog Đure, koji je inače porijeklom iz Domaljevca u BiH, pronađeno u riječnom dijelu kanala Vestelijke Kanalveg u nizozemskom Elsloou. Tijelo nestalog hrvatskog ribara je pronađeno tokom privatne potrage u kojoj je u subotu učestvovalo više od 100 ljudi.

Podsjetimo, 11. oktobra u blizini nizozemskog grada Mastrihta je nestao 37-godišnji Hrvat Đuro Topić iz Alsdorfa kod Ahena, u njemačkoj saveznoj zemlji Sjeverna Rajna-Vestfalija. Topić je otišao u ribolov na rijeku Mas. Porodici se zadnji put čula s njim u noći s 11. na 12. oktobra i tada je bio na brani u Borghagenu.

Policija je započela potragu, a rodbina i prijatelji Đure Topića pozvali su na akciju traženja nestalog Hrvata. Iako su se svi nadali sretnom ishodu, nažalost, njegovo je tijelo pronađeno u subotu. Nizozemski službenici pretpostavljaju da je riječ o tragičnoj nesreći te je zato dalja istraga prekinuta.

”Naš rođak Đuro Topić u petak je otišao u ribolov na rijeku Mas u Mastrihtu. Prema posljednjim informacijama, u noći s 11. na 12. oktobra boravio je kod brane u Borghagenu. Snimio je video u kojem opisuje kako njegov čamac ne može više upaliti. Odtad nema nikakvih znakova života od njega. Njegov mobilni je do subote oko 9 sati još imao signal. Postoji mogućnost da je negdje uspio doći na obalu”, objavila je porodica prije nekoliko dana.

Nizozemski službenici pretpostavljaju da je riječ o tragičnoj nesreći te je stoga daljnja istraga prekinuta.