Preminuo napadač, koji je prvo zapalio dvije porodične kuće pa napao policiju, oni ga upucali

-
U toku je kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog događaja

 

Preminuo je muškarac koji je u petak napao policajce u Tovarniku. Podsjetimo, on je u petak navečer zapalio dvije kuće.

PU vukovarsko-srijemska izvijestila je da u 20:04 zaprimljena dojava da je izbio požar na dvije porodične kuće u Tovarniku.

- Odmah po zaprimanju dojave na teren su upućeni policijski službenici kao i druge žurne službe. Za vrijeme postupanja došlo je do napada na policijske službenike, od muškarca koji se je zatekao na samom mjestu događaja. Prema prvim informacijama radi se o oštrom predmetu, najvjerojatnije nožu - izvijestila je tad policija, prenosi 24sata.hr.
 

Jedan policajac bio je prisiljen upotrijebiti vatreno oružje prema napadaču. Napadač i jedan policijski službenik zbog povreda završili su u bolnici.

Iz Nacionalne memorijalne bolnice Dr. Juraj Njavro u Vukovaru u subotu ujutro su javili da je muškarac (napadač) preminuo u ranim jutarnjim satima.
 

- S obzirom da je policijski službenik prilikom postupanja prema osumnjičeniku uporabio vatreno oružje radi odbijanja istodobnog protupravnog napada na svoj život, glavni ravnatelj policije Nikola Milina uputio je u Policijsku upravu vukovarsko-srijemsku Stručni tim policijskih službenika kako bi se utvrdile sve okolnosti i činjenice vezane uz policijsko postupanje - poručila je policija.

U toku je kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog događaja.