Preko 60 pacijenata u Hitnoj službi Velika Kladuša

321
Pročitajte novosti grada Velika Kladuša

Prema izvještaju Policijske stanice Velika Kladuša, u protekla 24h desila se jedna saobraćajna nezgoda bez povrijeđenih lica i jedno narušavanje javnog reda i mira.

Dežurne doktorice u Hitnoj službi Doma zdravlja Velika Kladuša Amra Zulić i Indira Bukvarević izvršile su pregled 64 pacijenta. Jedan je upućen na dalje liječenje u Kantonalnu bolnicu u Bihać

Bez intervencija u izvještajnom periodu su kladuški vatrogasci, saznajemo od dežurnog Okanovića.

Vodosnabdijevanje je uredno.

Isporuka električne energije je stabilna.

Umjeren porast naoblake u Bosni može usloviti pljuskove i grmljavinu. Vjetar slab do umjeren u Bosni sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini, uglavnom, jugozapadni. Jutarnja temperatura od 17 do 23, na jugu do 25, a dnevna od 25 do 31, na jugu do 34 °C.

Biometeorološke prilike biće povoljnije u prvom dijelu dana, dok bi u poslijepodnevnim satima, pod uticajem nestabilnog vremena, kod osjetljivih osoba moglo doći do pojačanih tegoba. Od meteopatskih reakcija moguće su glavobolja, nervoza, malaksalost, dekoncentracije. Preporučljivo je ne izlagati se pretjeranim aktivnostima. Opšta slika će se poboljšati sa noćnim satima.

Stanje na cestama

Kolovoz je pretežno suh, a frekvencija vozila u jutarnjim satima pojačanog intenziteta, posebno u gradskim centrima.

Zbog izvođenja radova na autoputu A-1 za saobraćaj su zatvorene preticajne trake u zonama petlje Sarajevo sjever i petlje Podlugovi, u oba smjera. Radovi se izvode i na vijaduktu Klopče na dionici A-1 Zenica sjever-Zenica jug, gdje se saobraća preticajnom trakom, dok je vozna traka zatvorena za saobraćaj.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Ripač-Dubovsko i Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik).

Pojačan promet vozila bilježi se na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima: Bosanska Kostajnica, Gradina, Bosanska Gradiška i Bosanski Brod. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Na GP Velika Kladuša – Maljevac čeka se na izlazu iz BiH.