Poznati biznismen ponudio 10.000 KM za ime i prezime napadača: Zašto šuti mostarska policija?

.
Igor Krezić je poslije dodao kako je napadač prepoznat

 

Mostarski biznismen Igor Krezić napadnout je sinoć u Mostaru. Kako se moglo vidjeti na snimku kojeg je objavio, dok se vozio u automobilu ispred njega se zaustavilo vozilo iz kojeg je izašao napadač.

Krezić je objavio kako je napadnut i kako mu je razbijeno staklo na automobilu.

Naknadno je objavio i fotografiju napadača, koju je "napravio" na osnovu video snimka. Naime, na snimku se vidi kako napadač u jednom trenutku podiže kapuljaču i tada otkriva znatan dio lica. Uz ovu fotografiju objavio je i da nudi nagradu od 10.000 KM za informacije o imenu i prezimenu napadača. Nedugo zatim, u poruku je ubacio i informaciju da je napadač identifikovan.

Šta se dešavalo u Mostaru pokušali smo saznati od službenih institucija, odnosno u MUP-u HNK. Međutim, u Operativnom centru su nam rekli da niti imaju bilo kakvih informacija, niti su ovlašteni da daju bilo kakve informacije, te da se obratimo portparolu. To smo i učinili, ali portparol nije odgovarao na naše pozive.

Krezić je poznat kao suosnivač uspješne IT kompanije NSoft, kao i izvršni direktor firme Roll, koja predstavlja jedan od najperspektivnijih sturt-up kompanija u regionu. Također, poznat je i po tome što je svojevremeno posudio 300.000 eura Mati Rimcu, poznatom proizvođaču automobila, za njegov projekat.