Požar u Velikoj Kladuši

.
Nove servisne informacije

 

– Kladuški vatrogasci bilježe jedan izlazak na teren. Radilo se o gašenju požara na autu koje se samozapalilo u mjestu Kumarica. Intervencija je, prema riječima dežurnog Dizdarevića, trajala od 07.55h do 09.00h.

– Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražilo je 59 pacijenata, od kojih su četiri upućena na dalje liječenje u Kantonalnu bolnicu Bihać. Dežurni su bili doktori Mustafa Hodžić i Kenan Dautović.

– Protekla 24h bila su mirna za službenike Policijske stanice Velika Kladuša. Naime, nema evidentiranih krivičnih djela, narušavanja javnog reda i mira kao ni saobraćajnih nezgoda.

– Područje općine Velika Kladuša uredno je snabdjeveno električnom energijom.

–20. oktobar – Međunarodni je dan jabuka

Jabuka simbol zdravlja, ljepote i ljubavi, od 1990. godine ima svoj dan, 20. oktobar, kada je prvi put u Londonu organizovan dan posvećen ovom rajskom voću. Postoji više od 7.000 različitih sorti jabuka i ona je jedna od prvih voćki koju su ljudi uspjeli kultivirati i koristiti kao važan dio prehrane. Ona je prava mala riznica sastojaka koji pozitivno djeluju  na ljudski organizam, zato je i nazivaju kraljica voća.

Stanje na putevima i vremenski bilten:

– Povoljni vremenski uslovi karakterišu saobraćajnu situaciju na većini putnih paravaca u Bosni i Hercegovini. Postoji mogućnost smanjene vidljivosti na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove zbog magle. Apelujemo na vozače da voze oprezno uz poštivanje saobraćajnih propisa.

Na dionici magistralnog puta Jablanica-Mostar saobraćaj je omogućen za sve kategorije vozila, s tim što je na području Donje Jablanice saobraćaj usporen i regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom. I dalje je na snazi obustava saobraćaja na magistralnom putu Jablanica-Blidinje.

Pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz naše zemlje na graničnom prelazu Gradiška. Na ostalim graničnim prelazima putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta.

– Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab uglavnom sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 15 do 21, na jugu zemlje do 26 °C.

–Uz povoljne biometeorološke prilike, više sunca i stabilnije vrijeme, većina populacije biće boljeg raspoloženja, a hronični bolesnici neće imati izraženijih tegoba. Tokom prijepodneva, u centralnim i istočnim područjima zemlje, usljed mjestimične pojave magle kod osjetljivijih osoba moguće su slabije poteškoće. U nastavku dana posvuda ugodnije. Preporučujemo vam da slobodno vrijeme provedete na otvorenom. Pri tome je poželjno slojevito se odjenuti, s obzirom da će nakon svježijeg jutra, temperature zraka osjetnije porasti.