Požar, krivično djelo i dvije saobraćajke u Velikoj Kladuši

.
Nove servisne informacije

 

– Vatrogasci su jučer intervenisali u mjestu Zborište, rekao nam je dežurni Kapić. Radilo se o zapaljenju šajera sa velikom količinom bala sijena. Požar je gasilo sedam kladuških vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila. Intervencija je trajala d 15.50h do 21.53h. Pričinjena je velika materijalna šteta, ali na sreću spriječeno je širenje požara na kuću koja je smještena u blizini.

– U protekla 24h na području velikokladuške općine prijavljeni su jedno krivično djelo i dvije saobraćajne nezgode. U nezgodama nije bilo povrijeđenih lica.

– Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražilo je 49 pacijenata, od kojih je jedan upućen na dalje liječenje. Dežurni su bili doktori Samra Alibegić, Abdullah Fazlić i Valbona Mahmutović.

– Isporuka električne energije je uredna. Za danas nema najavljenih radova na elektroenergetskim objektima.

– Vodosnabdijevanje je stabilno, kažu nam u JKP „Vodovod i kanalizacija“.

– U većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća se po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, uz pojačan promet vozila u blizini gradskih centara.

Danas u 12 sati otvara se redovni promet poddionice Počitelj- Zvirovići i mosta Hercegovina.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja.

Napominjemo da su čekanja na graničnim prelazima podložna čestim izmjenama.

– Danas sunčano uz umjeren razvoj oblačnosti tokom dana. Poslije podne se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina. U večernjim satima padavine u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Dnevna temperatura od 29 do 35 °C.

– Nestabilna atmosfera uslovit će relativno nepovoljne biometeorološke prilike širom zemlje. Moguće su reakcije na promjenu u vidu reumatskih bolova, nervoze i glavobolje. Poželjno je posvetiti pažnju prikladnom odijevanju te ne pretjerivati sa aktivnostima.