Požar i tri narušavanja javnog reda i mira u Velikoj Kladuši

.
Nove servisne informacije

 

–75 pacijenata javilo se u protekla 24h u Hitnu službu Doma zdravlja Velika Kladuša. Dežurni doktori Samra Alibegić, Abdullah Fazlić i Kenan Dautović na dalje liječenje u KB Bihać uputili su jednog pacijenta.

–Velikokladuška policijska stanica u protekla 24h zabilježila je 3 narušavanja javnog reda i mira, dok krivičnih djela i saobraćajnih nezgoda-nije bilo.

–Jednu intervenciju u protekla 24h bilježe velikokladuški vatrogasci, naime radilo se o zapaljenju automobila na lokaciji Zagrad. Prema riječima dežurnog Grahovića, intervencija je trajala od 19:20h do 19:44h.

–Vodosnabdijevanje je uredno, a odvoz komunalnog otpada teče po planu.

-Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać najavila je da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima danas doći prekida u isporuci električne energije prema sljedećem rasporedu: 09:00h- 10:00h Trn i Šiljkovača.

–Danas se u našoj zemlji očekuje sunčano vrijeme uz umjeren razvoj oblačnosti tokom dana. Poslije podne se očekuju lokalni pljuskovi, koji mogu biti praćeni grmljavinom. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 22, na jugu do 26, a dnevna od 30 do 36 °C.

–Biometeorološke prilike su relativno povoljne u većem dijelu zemlje. Nešto lošija opća slika na sjeverozapadu, zbog pljuskovitih padavina i pojačanog osjeta sparine. Lokalne nestabilnosti mogu osjetljivim osobama uticati na raspoloženje, a hroničnim bolesnicima uzrokovati poteškoće sa postojećim bolestima. Tokom jutra poželjno je prikladnije se odjenuti jer će osjet hladnoće biti izraženiji usljed nešto nižih temperatura.

–4.septembar-Svjetski dan spolnog zdravlja, obilježava se s ciljem podizanja svijesti javnosti o spolnom zdravlju. Prvi Svjetski dan spolnog zdravlja najavljen je upečatljivom temom „Pričajmo o tome!“ (engl. ”Let’s talk about it!”) koja je označila početak višegodišnje kampanje razbijanja straha i tabua vezanih za teme o spolnom zdravlju. Tema Svjetskog dana spolnog zdravlja 2024. godine je Pozitivni odnosi.

 

BIHAMK
Prema prikupljenim podacima, jutros se na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini saobraća bez vanrednih ograničenja, uz povoljne uslove za vožnju. Ponegdje na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove ima jutarnje magle, koja mjestimično smanjuje vidljivost.
Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno, da obavezno drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja. Ukoliko putujete na dužim relacijama pravite češće pauze. Apel i za ostale učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise. Na graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja.