Požar i dva slučaja narušavanja javnog reda i mira u Velikoj Kladuši

.
Nove servisne informacije

 

–44 pacijenta obratilo se za pomoć u Hitnu službu Doma zdravlja Velika Kladuša u protekla 24h, jedan pacijent upućen je na dalje liječenje. Dežurni doktori bili su Samra Alibegić, Ajla Capan i Kenan Dautović.

-U protekla 24h službenici Policijske stanice Velika Kladuša zabilježili su dva slučaja narušavanja javnog reda i mira, krivičnih djela i saobraćajnih nezgoda nije bilo.

–Vatrogasna jedinica imala je jednu intervenciju u protekla 24h, radilo se o zapaljenju njive u mjestu Gornja Pecka. Prema riječima dežurnog Dizdarevića, intervencija na gašenju požara trajala je od 12:15h do 13:25h.

– Iz ViK-a informišu da su trenutno bez vodosnabdijevanja područja Begluk i Šiljkovača zbog kvara na glavnoj gravitacionoj liniji. Radovi su u toku i kvar će biti saniran u narednom periodu. Ostala područja Velike Kladuše su uredno snabdjevena vodom.

-Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać obaviještava kupce da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, doći do prekida u isporuci električne energije u terminu od 09:00 do 10:00 sati, kupci trafopodručja: Todorovska Slapnica izlaz Abdići, od 09:00 do 15:00 sati kupci trafopodručja: Marijanovac 2 izlaz prema Džamiji.

–Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. U ranim jutarnjim satima jačih pljuskova može biti na području Krajine, jugozapadu Bosne i u Hercegovini. U poslijepodnevnim satima lokalno su mogući jači pljuskovi u centralnim, sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32°C.

–Nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom će usloviti relativno nepovoljnu biometeorološku sliku širom zemlje, te može negativno uticati na raspoloženje i radni elan kod osjetljivih osoba. Tegobe kod hroničnih bolesnika bi mogle biti izraženije. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti i prikladno se odjenuti.

BiHAMK
Zbog nestabilnog vremena, te povremene kiše u pojedinim krajevima, savjetujemo oprezniju vožnju prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Upozorenje za sve vozače, nakon višemjesečnog izostanka kiše, kolovoz je trenutno posebno klizav i učestali su odroni. Danas su, u vremenu od 08 do 16 sati, planirani radovi na redovnom održavanju dionice magistralnog puta Maglaj-Kosova. Na mjestima izvođenja radova saobraćat će se usporeno-naizmjeničnim propuštanjem vozila.Sanacioni radovi aktuelni su na magistralnim putevima: Kladanj-Vlasenica, Foča-Ustikolina, Dobro Polje-Miljevina, Olovo-Semizovac i Međeđa-Višegrad.