Policijski službenici u protekla 24h zabilježili su jednu saobraćajnu nezgodu u kojoj nije bilo povrijeđenih lica i jedno krivično djelo

x

 

-U Hitnu službu Doma zdravlja Velika Kladuša u protekla 24h javilo se 37 pacijenata. Dežurni doktori Samra Alibegić, Abdullah Fazlić i Amra Zulić, na dalje liječenje uputili su jednog pacijenta.

Policijski službenici u protekla 24h zabilježili su jednu saobraćajnu nezgodu u kojoj nije bilo povrijeđenih lica i jedno krivično djelo.

Velikokladuški vatrogasci u protekla 24h nisu imali intervencija.

– Danas nema planskih isključenja električne energije.

-Isporuka pitke vode je uredna, javljaju iz ViK-a.

JKUP “Komunalije” d.o.o. u mjesecu oktobru vrši akcije prikupljanja krupnog otpada. Danas se otpad odvozi na sljedećim relacijama: Ponikve, Rajnovac, Podzvizd, Drenovac, Kumarica, Slapnica, Todorovska Slapnica, Hajrat, Bosanska Bojna, Glinica, Elezovići, Gradina i Poljana.
Građevinski otpad i auto gume neće se odvoziti u sklopu ove akcije. Potrebno je krupni otpad pripremiti uz putnu komunikaciju, tel.037/831-206.

Danas se na sjeverozapadu Bosne očekuje pretežno oblačno vrijeme. U ostatku zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne može biti magle. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu do 15, a dnevna od 16 do 22, na jugu zemlje do 25 °C.

Biometeorološka prognoza i dalje je povoljna. Sunčano i stabilno vrijeme pozitivno će djelovati na veći dio populacije, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata neće biti suviše jake. U toplijem dijelu dana poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima. Također, preporučuje se slojevito odijevanje, s obzirom na osjetnije razlike jutarnjih i dnevnih temperatura.

BiHAMK
Magla jutros smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama uz rijeke Bosnu, Vrbas i Spreču. Promet vozila je slab do umjeren, uz izuzetak gradskih centara gdje je u jutarnjim satima promet vozila pojačan. Savjetujemo oprezniju vožnju i izbjegavanje rizičnih preticanja. Čuvajte sebe, a i ostale učesnike u saobraćaju. Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.