Policijska stanica Velika Kladuša evidentirala jedno krivično djelo i dva narušavanja javnog reda i mir

c

– Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać najavila je da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima danas doći do prekida u isporuci električne energije prema sljedećem rasporedu:

od 09:00 do 10:00h: Golubovići 1 izlaz prema farmama,
od 11:00 do 12:00h: Rajnovac 4 izlaz broj 3,
od 13:00 do 14:00h: Ponikve 3 izlaz prema Trnovima
Ostalo područje uredno je snabdjeveno električnom energijom.

– Vodosnabdijevanje domaćinstava je uredno, informiše JKP „Vodovod i kanalizacija“.

– Službenici Policijske stanice Velika Kladuša evidentirali su jedno krivično djelo i dva narušavanja javnog reda i mira. Saobraćajnih nezgoda nema prijavljenih.

– Kladuški vatrogasci nisu imali poziva za izlazak na teren, rekao nam je dežurni Grahović.

– Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražila su 33 pacijenta, od kojih je jedan upućen na dalje liječenje u Kantonalnu bolnicu Bihać. Dežurni su bili doktori Samra Alibegić, Ajla Capan i Adnan Kajtezović.

 

– MNK „Mujo Hrnjica“ večeras će u Gradskoj sportskoj dvorani u Velikoj Kladuši od 19:30h odigrati pripremnu/prijateljsku utakmicu protiv FUTSAL KLUBA ” SOKRATES ” iz Banja Luke. Utakmica se igra pod motom ” I mi igramo za Dinu Begića i njegovu princezu “. Utakmica je humanitarnog karaktera i sav prihod od ulaznica biti će uplaćeni Dini Begiću i njegovoj princezi Dalal, koji su ostali bez supruge i majke i bez doma u katastrofalnim poplavama koje su pogodile Jablanicu. Cijena ulaznice je 10KM.

 

– Danas 18. oktobra, širom Evrope obilježava se Evropski dan suzbijanja trgovine ljudima kako bi podsjetili na neprestanu borbu protiv trgovine ljudima, zločina koji i dalje utječe na brojne živote širom kontinenta i svijeta. Trgovina  ljudima jedno je od najozbiljnijih kršenja ljudskih prava savremenog doba. Svake godine, hiljade žena, djece i muškaraca postanu žrtvama trgovine ljudima u vlastitim zemljama i inozemstvu. Europski dan borbe protiv trgovanja ljudima po prvi je puta obilježen 2007. godine na prijedlog Europske komisije i uz preporuku Evropskog parlamenta.

 

– Svjetski dan menopauze obilježava se 18. oktobra svake godine. Taj su dan Međunarodno društvo za menopauzu i Svjetska zdravstvena organizacija namijenile podizanju svijesti o menopauzi, te poboljšanju zdravlja i dobrobiti žena u srednjoj životnoj dobi i nakon nje.

Stanje na putevima i vremenski bilten:

– Kolovoz je mjestimično mokar ili vlažan a frekvencija vozila umjerenog intenziteta, izuzev dionica u gradskim centrima gdje je u jutarnjim satima promet vozila pojačan. Magla mjestimično smanjuje vidljivost na dionicama koje prolaze kroz kotline i uz riječne tokove.

Na dionici magistralnog puta Jablanica-Mostar saobraćaj je omogućen za sve kategorije vozila, s tim što je na području Donje Jablanice saobraćaj usporen i regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom. I dalje je na snazi obustava saobraćaja na magistralnom putu Jablanica-Blidinje.

Na graničnim prelazima putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta.

 

– Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme, većinom sa slabom kišom. Lokalno jači pljusak je moguć na području Krajine i Hercegovine. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 23°C.

– Slično kao i proteklog dana, uz relativno nepovoljne biometeorološke prilike. Povremena kiša će kod osjetljivih osoba dovesti do djelimičnog jačanja tegoba, pretežno uzrokovati lošije raspoloženje i manjak koncentracije. Moguće su i reakcije u vidu slabije glavobolje i reumatskih bolova. Temperature zraka i dalje umjerene i dosta ujednačene, što će uticati pozitivno na opću sliku.