Policija uhapsila Hercegovca (52) koji je proizvodio kanabisovo ulje

.
H.R. je uhapšen te je u toku kriminalistička obrada, a o slučaju je obaviješten nadležni tužilac

 

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije i Odjela kriminalističke policije PU Čapljina, po naredbi Općinskog suda u Čapljini, izvršili su pretres stana u Stocu koji koristi H.R. (1972).

Tokom pretresa pronađena je i privremeno oduzeta nepoznata tekućina koja asocira na kanabisovo ulje, suđe koje se koristi u proizvodnji kanabisovog ulja, nekoliko boca sa 96-postotnim alkoholom, mobilni telefon i digitalna vaga.

H.R. je uhapšen te je u toku kriminalistička obrada. O slučaju je obaviješten nadležni tužilac.

Inače, kanabisovo ulje koristi se u medicinske svrhe, najčešće za ublažavanje simptoma hroničnih bolova, upalnih stanja, anksioznosti, nesanice.

Ovu informaciju potvrdili su iz MUP-a HNK:

- 17.10.2024. godine policijski službenici Sektora krim. policije i Odjeljenja krim. policije PU Čapljina su, po naredbi Općinskog suda u Čapljini, izvršili pretres stana u Stocu, a koji koristi H.R. (1972). Pretresom je pronađeno i privremeno izuzeto; NN tekućina koja asocira na kanabisovo ulje, posuđe koje se koristi u proizvodnji kanabisovog ulja, više boca sa 96% alkoholom, jedan mobilni telefon i jedna digitalna vaga. H.R. je lišen slobode, te je u toku krim. obrada. Upoznat nadležni tužilac.

Foto: Facebook