Počela druga faza obnove šetališta Otoka – Hrasno u Novom Gradu Sarajevo

v
Projekt obuhvata i instalaciju nove LED javne rasvjete, koja će omogućiti bolju vidljivost i sigurnost za sve posjetioce šetališta.

 

Uz to, planirana je sadnja žive ograde duž dijela trase uz rijeku, čime će se dodatno poboljšati zeleni ambijent

Općina Novi Grad Sarajevo pokrenula je drugu fazu rekonstrukcije popularnog šetališta Otoka – Hrasno, koja obuhvata obnovu dijela staze na desnoj obali rijeke Miljacke. Radovi se trenutno izvode na potezu od Istiklal džamije do spoja sa šetalištem u ulici Bulevar Meše Selimovića.

U ovoj fazi, fokus je na uklanjanju oštećenog asfalta i njegovoj zamjeni modernim betonskim pločama i kockama u dva dekora, čime će šetalište dobiti novi, savremen izgled. Osim toga, duž šetnice bit će postavljene nove parkovske klupe i korpe za otpatke, što će dodatno unaprijediti funkcionalnost i estetiku prostora.

Projekt obuhvata i instalaciju nove LED javne rasvjete, koja će omogućiti bolju vidljivost i sigurnost za sve posjetioce šetališta. Uz to, planirana je sadnja žive ograde duž dijela trase uz rijeku, čime će se dodatno poboljšati zeleni ambijent.

Podsjećamo, u prethodnoj fazi projekta obnovljena je pješačka staza na lijevoj obali Miljacke, na potezu od pješačkog mosta u ulici Žrtava fašizma do mosta Kongresmena McCloskey-a, uključujući i izgradnju biciklističke staze. Ovaj projekt predstavlja važan korak ka modernizaciji i uljepšavanju javnih prostora u Općini Novi Grad, te doprinosi kvaliteti života građana.