Pet saobraćajnih nesreća, jedno krivično djelo i tri slučaja narušavanja javnog reda i mira u Velikoj Kladuši

.
Nove servisne informacije.

 

U Hitnu službu Doma zdravlja Velika Kladuša u protekla 24h javila su se 53 pacijenta, a dežurni doktori Abdullah Fazlić i Arnela Čokić na dalje liječenje uputili su jednog pacijenta.

Policijska stanica Velika Kladuša u protekla 24h zabilježila je 5 saobraćajnih nezgoda, jedno krivično djelo i 3 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

Velikokladuška Vatrogasna jedinica u protekla 24h nije imala intervencija.

Elektronapajanje na području velike Kladuše je stabilno.

Manifestacija ”Kladuško ljeto 2024” ulazi u jedanaestu večer natupom Zippo benda od 21h na Trgu mladih.

U Parku Omladinske radne brigade 7 sekretara SKOJ –a svakodnevno uživajte u gastronomskoj ponudi velikokladuških ugostitelja. Za vrijeme održavanja manifestacije privremeno se obustavlja saobraćaj kroz centar grada i preusmjerava u sporedne ulice od 19:00 do 01:00h.

Danas u Bosni umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U Bosni se očekuju lokalni pljuskovi. Jutarnja temperatura zraka od 18 do 24, na jugu do 28, a dnevna od 27 do 33, na jugu 38 °C.

Biometeorološke prilike su povoljne. Kod meteoropata i hroničnih bolesnika se ne očekuju veće tegobe. Savjetujemo obavljanje aktivnosti u manje toplom dijelu dana uz obaveznu zaštitu kože i očiju od štetnog UV zračenja.

BiHAMK
U jutarnjim satima na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove upozoravamo na smanjenu vidljivost, zbog magle. Prohodnost puteva je dobra, a frekvencija saobraćaja u ovim ranim jutarnjim satima je umjerenog inteziteta. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da obavezno koriste sigurnosni pojas. Tokom vožnje pravite češće pauze, budite odmorni i držite uvijek odstojanje između vozila. Molimo i ostale učesnike u saobraćaju da budu oprezni i da poštuju sve saobraćajne propise.