Patrola prilikom zaustavljanja vozila pronašla nedozvoljene supstance: Jedno lice lišeno slobode

.
Navedeni predmeti su uz potvrdu izuzeti, a ostala lica pozvana su u PS Konjic radi davanja izjave u svojstvu svjedoka

 

Policijski službenici PS Konjic jučer su u 15,05 sati u Ul. Prkanj u Konjicu, zaustavili vozilo marke Mercedes kojim je upravljao N.D. (2003) iz Konjica.

U vozilu su se nalazili P.Z. (1997) iz Sarajeva, A.M. (1990) iz Mostara, A.K. (1984) iz Jablanice i E.K. (1993) iz Jablanice.

Na upit patrole posjeduju li kod sebe nedozvoljena sredstva E.K. je dobrovoljno predao jednu prozirnu bočicu u kojoj su se nalazila tri pvc smotuljka zeljaste materije, plavu kutiju u kojoj su se nalazila dva prozirna pvc smotuljka sa zeljastom materijom, te jedna manja prozirna vrećica u kojoj je bio pvc smotuljak bijele praškaste materije koja asocira na opojnu drogu Speed.

- E.K. je lišen slobode, navedeni predmeti su uz potvrdu izuzeti, a ostala lica pozvana su u PS Konjic radi davanja izjave u svojstvu svjedoka.

U prostorijama PS Konjic P.Z. je dobrovoljno predala dva metka nepoznatog kalibra, te će protiv iste biti podnesena prekršajna prijava po Zakonu o oružju i municiji HNK. Upoznat nadležni tužilac-saopćili su iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona. 

Foto: Avaz