Otac i sin, koji su puškom tukli muškarca, u kući sakrivali drogu, municiju i oružje

.
Mostarski policajci, nakon što su spriječili moguće krvoproliće i uhapsili oca i sina – E. R. (54) i R. R. (24), obojicu iz Mostara, češljali su njihovi imovinu.

 

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona (MUP HNK), saopćili su da su policajci izvršili pretres stana i vozila BMW, koji koristi R. R.

Pretresom su pronađene dvije mrvilice, jedan okvir od pištolja sa metka, određena količina nepoznate biljne materije, veća količina bijele praškaste nepoznate materije, mobiteli i novac.

Pretresom vozila BMW od E. R. uz potvrdu je oduzeta vojna automatska puška s okvirom u kojemu su se nalazila 23 metka, mobiteli i manja količina nepoznate biljne materije.

Pretresom kuće koju koristi E. R. oduzete su i dvije biljke visine 61 i 74 centimetra, određena količina nepoznate biljne materije, dvije ručne bombe, 15 metaka za pištolj i okvir od AP sa 32 metka.

Podsjetimo, sve je počelo u srijedu oko 14.55 sati u ulici Splitska u  Mostaru, u blizini ugostiteljskog objekta “Tramvaj Pub”, gdje su se zatekli pripadnici Policijske stanice Mostar Centar.

 

Policajci su čuli galamu i primjetili dva zaustavljena vozila BMW, a kojima su prethodno upravljali otac i sin.

 

Oni su, nakon što su zaustavili vozila, napali motociklu D. V. (41) iz Mostara.

Tom prilikom E. R. automatskom puškom je zaustavio D. V. i udario ga oružjem u predio lijevog lakta u namjeri da se obračunaju, nakon čega D. V. mopedom bježi s mjesta događaja i dolazi u PS Mostar Centar.