Opet dojave bombi u školama: Policija hapsi maloljetnike

.
U proteklim danima, škole u Sarajevu i Tuzli bile su na meti lažnih dojava o bombama, izazivajući paniku među učenicima, roditeljima i nastavnicima. Policija je odmah reagovala, raspoređujući patrole na terenu kako bi osigurala sigurnost svih.

 

Prema informacijama iz policijskih izvora, nekoliko maloljetnih osoba je privedeno zbog sumnje u organizovanje ovih lažnih dojava. Jedan 18-godišnjak će narednih 30 dana provesti u pritvoru zbog ovog djela.

Nažalost i ovo jutro su dojavljene bombe u nekoliko sarajevskih škola kao i u tuzlanskoj školi.

“Ovog puta dojava je bila putem telefona u JU MS Građevinsko – geodetska škola Tuzla. Policijskoj stanici Zapad prijavljeno je oko 08,20 sati. Postupano je po standardnoj proceduri i nakon završenog kontradiverzionog pregleda utvrđeno je da je riječ o lažnoj dojavi. Nastavljaju se daljnje radnje na dokumentovanju i rasvjetljavanju navedenog događaja.” – potvrđeno je iz MUP-a TK za portal Crna-Hronika.

Očekuje se da će se u narednim danima pojačati sigurnosne mjere u školama, ali i nova hapšenja zbog lažnih dojava. Podsjećamo policijske službe na čelu sa FUP-om “zaprijetili” su maloljetnim licima da će ih sve pronaći i zakonski sankcionisati.