Održana 4. sjednica Kantonalnog štaba civilne zaštite USK: Odobreno korištenje sredstava u iznosu 20.000 KM

cuzsk

Odobreno je korištenje sredstava u iznosu 20.000 KM. 

 

U Bihaću je danas održana 4. sjednica Kantonalnog štaba civilne zaštite kojom je predsjedavao Nijaz Hušić, premijer Unsko-sanskog kantona, po funkciji, komandant Štaba CZ USK.

Članovi Kantonalnog štaba CZ USK dali su pozitivno mišljenje na prijedlog da Kantonalna uprava civilne zaštite odobri sredstva u iznosu od 8.000 KM za provođenje preventivnih mjera zaštite od prirodnih i drugih nesreća na području općine Bosanski Petrovac za sufinansiranje projekta izgradnje dijela nadzemne hidrantske mreže te su odobrili isplatu novčane pomoći Općini Bosanski Petrovac za sufinansiranje nabavke motornog vozila za potrebe Općinskog štaba civilne zaštite Bosanski Petrovac u iznosu 50.000 KM.

Iz sredstava ostvarenih po osnovu posebne naknade za zaštitu od prirodnih i drugih nesreća, za finansiranje obuke pripadnika Službe za zaštitu i spašavanje na vodi i pod vodom,

Odobreno je korištenje sredstava u iznosu 20.000 KM. 

Sredstva su namijenjena za finansiranje obuke pripadnika Službe za zaštitu i spašavanje na vodi i pod vodom i to po 5000 KM za: Ronilački klub, ,Vir-Sana"Sanski Most; Klub vodenih sportova Zelena rijeka DC Una Green River;

Kanu kajakaški klub ,,4K"Ključ i Ronilački klub "Una", Bihać.

Za finansiranje obuke pripadnika Službe za zaštitu od šumskih požara, Udruženju Aero klub ,,Bihać" odobreno je korištenje sredstava posebne naknade za zaštitu od prirodnih i drugih nesreća u iznosu 5.000 KM.

Iz sredstava posebne naknade, Kantonalni štab CZ je odobrio i finansiranje troškova organizacije vježbe "Spašavanje unesrećenih iz ruševina - potres" Službe za prvu pomoć i zbrinjavanje ugroženih i stradalih. Sredstva u iznosu 2.500 KM biće doznačena organizaciji Crvenog križa Unsko-sanskog kantona.

Članovi Kantonalnog štaba civilne zaštite dali su saglasnost za korištenje sredstava posebne naknade za zaštitu od prirodnih i drugih nesreća i odobrili pokretanje postupka javne nabavke laboratorijske opreme - zamrzivača ultra niskih temperatura za Službu za zaštitu i spašavanje životinja i namirnica životinjskog porijekla, u ukupnom iznosu do 18.200 KM.