Održali smo „Professionals Meetup“ u Mostaru i bilo je fantastično!

sa

Dana 30. augusta, u Timber and Stone Tavern-u, održali smo „Professionals Meetup“ u Mostaru i bilo je fantastično! Okupili smo profesionalce iz nekih od najinovativnijih kompanija u BiH: Atos, Eviden, Yellow Brick, WalterCode, Nsoft, BH Telecom, ZenDev i druge. Na događaju je prisustvovalo oko 30 osoba.

Nudimo raznovrsne „networking“ događaje prilagođene onima sa STEM pozadinom, pružajući jedinstvenu priliku da doprinesete, istražujete i povežete se sa profesionalcima iz različitih oblasti. Bilo da ste novi u „networking“-u ili želite proširiti svoje horizonte, naši događaji su osmišljeni kako bi vam pomogli da se s povjerenjem krećete i angažirate s različitim temama i industrijama.

Izuzetno cijenimo podršku naše zajednice u omogućavanju ovih događaja. Ako želite doprinijeti našim kontinuiranim naporima i pomoći nam da nastavimo s našim radom, razmislite o tome da postanete naš donator.

Cijenimo podršku organizacija u postizanju naših ciljeva. Ako je vaša organizacija zainteresovana za uključivanje i partnerstvo s nama, uključite se kao organizacijasn.

Pozdravljamo stručnost i predanost profesionalaca koji žele napraviti razliku. Ako ste zainteresovani za uključivanje i doprinos vašim vještinama, uključite se kao profesionalac.

Potičemo studente da nam se pridruže i ostvare značajan utjecaj. Ako ste student koji želi doprinijeti, uključite se kao student.

Šta „networking“ događaji mogu učiniti za vas naravno je način širenja vaših konekcija, a kroz događaje naše Fondacije imat ćete priliku upoznati istomišljenike u STEM oblastima ili istražiti potpuno nove profesije koje biste mogli razmatrati za promjenu karijere.

Za neke, naši „networking“ događaji su platforma za otkrivanje novih prilika i uspostavljanje radnih odnosa s potencijalnim partnerima ili suradnicima. Za druge, glavni cilj je izgraditi osjećaj zajedništva i međusobne podrške s ljudima koji razumiju izazove i uspjehe u njihovoj oblasti.

Bez obzira na vaš pristup „networkingu“, socijalne koristi su univerzalne. Prisustvom na našim događajima, sigurno ćete izoštriti svoje vještine javnog nastupa, naučiti kako efikasno artikulirati svoje ideje i prepoznati kada je uspostavljena iskrena konekcija. „Networking“ kroz Fondaciju često može djelovati kao nagrađujuća praksa—slično kao vježbanje ili zdrava ishrana—gdje mali trud i predanost mogu dovesti do značajnog profesionalnog i ličnog rasta.

Zašto smatramo da su „networking“ događaji tako važni je zato što privlače toliko različitih vrsta ljudi: one koji su na početku karijere, visoko iskusne osobe koje mogu ponuditi mentorstvo, kandidate koji su između poslova i mnoge druge.