Novi zahtjev osumnjičenog za dopunu iskaza: Postoje tri moguća scenarija u slučaju likvidacije male Danke Ilić

danka

Tri mjeseca već traje misterija ubistva Danke Ilić (2) iz Bora, a zahtjev jednog od osumnjičenih Dejana Dragijevića (50) da ponovo izađe pred tužioca i dopuni svoj iskaz, dodatno je zakomplikovalo situaciju.

Šta to Dragijević želi da ispriča u tužilaštvu tri mjeseca nakon što je priznao da je sa svojim kolegom iz JKP “Vodovod”, Srđanom Jankovićem (50), kobnog 26. marta u Banjskom polju kod Bora prvo kolima udario Danku, pa je unio u auto i zadavio rukama, zna samo on.

Međutim, pojedini kažu da postoje tri moguća scenarija – da konačno kaže gdje je premjestio tijelo Danke Ilić, pošto je u prvobitnom iskazu priznao da je tijelo 28. marta premjestio, da svu krivicu sada svali na Srđana Jankovića ili da potpuno promijeni iskaz i negira da je ubio dijete.

“U ovom slučaju postoje tri solucije. Prva je da će konačno otkriti gdje se nalazi tijelo djevojčice, ali druga i treća solucija su izvjesnije. Moguće je da će i Dragijević, kao što je to nedavno uradio Janković, sada negirati zločin, odnosno da će povući svoj prvobitni iskaz dat posle hapšenja u aprilu, vadeći se na to da je prvu izjavu dao ishitreno i da je tada bio pod stresom.

Treća solucija je da svu krivicu svali na Jankovića, ali za to bi morao da da valjan dokaz”, objašnjava sagovornik Kurira.

Inače, tužilaštvo ima još tri mjeseca rok da podigne optužnicu, s obzirom na to da je zakonski rok za podizanje optužnice šest mjeseci.

U dosadašnjoj istrazi ispitano je 17 svjedoka, među kojima su i Dankini roditelji. Takođe, u tužilaštvo je stigao dio vještačenja DNK tragova uzetih iz automobila kojim je, kako se sumnja, devojčica udaren, ali nije bilo poklapanja sa Dankinim biološkim tragom.

U toku je drugi dio DNK vještačenja, kao i vještačenje GPS uređaja iz automobila. U istrazi je obavljeno i neuropsihijatrijsko vještačenje dvojice osumnjičenih i utvrđeno je da su oni uračunljivi.

I Vanja Živković, advokatica osumnjičenog Dejana Dragijevića potvrdila je da je podnijela zahtjev Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru za ponovno saslušanje njenog klijenta.

“Moj branjenik rekao je nakon nekoliko naših susreta i razgovora da želi da se ponovo pojavi pred tužilaštvom da bi ponovo dao svoj iskaz”, rekla je advokatica.