Nastavnica (30) dok je čekala suđenje za seks s učenikom (15), zatrudnila s drugim (16)

r

Rebecca Joynes, 30, optužena je za seksualni odnos s dvojicom učenika, uključujući i jednog s kojim je zatrudnjela dok je bila na kauciji čekajući suđenje.

Otkrivene su sms poruke koje je slala nastavnica matematike optužena da je spavala s dvoje učenika. Iako je fabrički resetovala svoj telefon, policajci su uspeli da preuzmu telefonske poruke od mrežnog provajdera i pronađu dokaz komunikacije s učenicima

Učenik- poznat kao Dječak A – tvrdi da ga je Joynes odvela u Selfridges u Trafford Center i kupila mu kaiš od 345 funti (785 KM) prije nego što ga je odvela nazad u njen stan. Tužilaštvo navodi da je par potom dva puta imao seks tako što je lagao majku da je ostao kod prijatelja.

 

Joynes se sudi na krunskom sudu u Manchesteru, a danas je ‘Dječak A’ demantovao tvrdnje odbrane da je ‘izmislio’ optužbe protiv Joynes koja je odbacila njegove tvrdnje.

Dječak A, kojeg je navodno ‘vrbovala’ njegova nastavnica matematike, rekao je svojoj majci da su tvrdnje da je par imao seks ‘samo glupi razgovor’ na grupnom chatu koji je ‘izmakao kontroli’, odbrana je tvrdila.

Sudu je saopćeno da je dječak pohađao “dopunske” časove matematike s Joynesom, a on je priznao da se šalio s prijateljima i majkom da je “dobra”.

Odbrana nastavnice je istrajavala da Joynes “ni u jednom trenutku” nije stupila u seksualnu aktivnost s dječakom.

Dječakov prijatelj, kako je sud čuo, u početku ga je pokrio tako što se složio s pričom da je odsjeo kod njega. Ali kasnije se zabrinuo i zamolio je majku da ih odveze po dječaka iz Joynesinog stana. Rekao je dječaku da ga je Joynes ‘vrbovala’, ali je on odgovorio: ‘Ne, nisam, sviđalo mi se to.’

Prijateljeva majka je tada nazvala dječakovu majku da joj kaže šta se dogodilo, te je ona kontaktirala školu.

Obaviještena je i policija, iako je dječak na početku rekao svojoj mami da je to bio “samo glup razgovor” na grupnom ćaskanju koji je “oteo kontroli”. Policija je pokrenula istragu u oktobru 2021., a Joynes je suspendovana iz škole. 

Pojavila se na sudu i puštena je na slobodu pod uslovom da ne kontaktira nijedno dijete mlađe od 18 godina, ali tužilaštvo tvrdi da se potom pokazalo da je bila u dugoj seksualnoj vezi s drugim učenikom, Dječakom B.

Nakon što je uz kauciju puštena da s slobode čeka suđenje u vezi s Dječakom A, Joynes je nastavila vezu s drugim učenikom i imala seks s njim oko 30 puta, uslijed čega je ostala trudna i rodila njegovo dijete.

U video intervjuu koji je dao policiji, Dječak B rekao je da zna da je JoYnes suspendovala njena škola nakon što je uhapšena zbog drugog dječaka – Dječaka A – u oktobru 2021. godine, a u uslovima kaucije je navedeno da ne bi trebalo da kontaktira nijedno dijete mlađe od 18 godina prenosi Daily Mail.

Rekao je da njegovi početni razgovori s Joynesom nisu bili ‘flertovi ili seksualni’.

Ali on joj je poslao jednu poruku u kojoj je pisalo ‘Izbaci S***, ili nešto u tom smislu’, a ona je odgovorila: ‘Ne večeras’.

‘Pa sam pomislio, ‘O, da, hoće’, rekao je.

Rekao je da mu je Joynes kasnije poslala golišave fotografije.

‘Kao 16-godišnjak, pomislio sam da sam “upao”‘, rekao je.

Rekao je da je njihova veza napredovala i da je pitao mogu li se naći i Joynes ga je pozvala u svoj stan u Salfordu. “Otišao sam kod nje i bilo je prilično neugodno u početku jer nije htela da je uhvate, a bio sam i ja nervozan jer sam se sastajao sa nekim ko je duplo stariji od mene i koga poznajem godinama”, rekao je.

Dječak je rekao da je svjestan da je Joynes uhapšena i puštena na slobodu zbog optužbi u vezi s Dječakom A, koji je sjedio pored njega u razredu.

Rekao je da ‘nije mislio’ da će se Joynes sastati s njim jer je bila uhapšena, ali su se počeli sastajati. Rekao je da mu je Joynes rekla da uslovi kaucije znače da ne može kontaktirati nijedno dijete mlađe od 18 godina.

Joynes poriče dvije tačke za seksualnu aktivnost s Dječakom A, dvije tačke za seksualnu aktivnost s Dječakom B i dvije tačke za seksualnu aktivnost s Dječakom B

Suđenje, koje će trajati dvije sedmice, se nastavlja.