Narušavanje javnog reda i mira u Velikoj Kladuši

servisne
Nove servisne informacije.

 

Hitna služba Doma zdravlja Velika Kladuša u proteklom periodu pružila je pomoć za 40 pacijenata. Dežurne doktorice bile su Amra Zulić i Aida Dedić. Upućivanja na dalje liječenje u KB Bihać nije bilo.

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša zabilježili su jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira. Krivičnih djela i saobraćajnih nezgoda nije bilo.

Velikokladuški vatrogasci bilježe miran period bez intervencija.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać obavijestila je građane da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, danas doći do kratkotrajnih prekida u isporuci električne energije prema sljedećem rasporedu:

od 12:00 do 12:30 sati trafopodručje Drmaljevo 2

od 14:00 do 15:00 sati trafopodručje Johovica

Iz Komunalija i ViK-a jutros informišu da se odvoz komunalnog otpada odvija prema planu, dok je isporuka pitke vode uredna.

Prema prikupljenim podacima iz BIHAMK-a, jutros se saobraća po vlažnom ili mjestimično mokrom kolovozu, dok poledice ima na dionicama u zasjenjenim stranama viših planinskih prevoja. U višim predjelima kao i na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost. Iz BIHAMK-a izdvajaju šire područje: Sarajeva, Ključa, Sanskog Mosta i Bihaća. Skreću pažnju i na učestale odrone kamenja na kolovoz. Ekipe putne službe nalaze se na terenu i intervenišu na svim dionicama gdje je to neophodno. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno, da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu i da na put ne kreću bez zimske opreme. Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.

Danas će u Bosni preovladavati preteženo oblačno vrijeme. U Hercegovini uglavnom sunčano, uz postepeno naoblačenje. U večernjim satima u Bosni u nizinama se očekuje kiša, a u višim područjima i na planinama snijeg. Dnevna temperatura od 3 do 9, na jugu zemlje do 13 °C.

Opća slika će u unutrašnjosti zemlje biti lošija. Jutarnji sati uz nešto više temperature zraka, danju također uz blago zatopljenje. Poteškoće u vidu glavobolje, nervoze, promjene raspoloženja, kod osjetljivih osoba moguće su pretežno zbog povećane naoblake i tmurnog vremena. Obzirom da će osjet hladnoće i dalje biti pojačan, preporučljivo je posvetiti više pažnje odijevanju. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne sunčanije, toplije i ugodnije.