Narušavanje javnog reda i mira u Velikoj Kladuši

.
Nove servisne informacije

 

– Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać najavila je da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima danas doći do prekida u isporuci električne energije prema sljedećem rasporedu:

od 09:00 do 13:00h trafopodručja: Vejinac 2 izlaz prema gradu,

od 11:00 do 12:00h trafopodručja: Drmaljevo 2,

od 09:00 do 15:00h trafopodručja: Inžinjering, RP Kvrkulja, Dervin Bunar, Dabravine 1 i 2, Trnovi 1, GSM repetitor Prokres, Caprag, Kumarica 2, Kumarica, Kooperacija, Klupe, Podzvizd 1,2 i 3, Rajnovac 1,2 i 4, Bečići, Ramići, Kosa, Orčeva Luka.

–Jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira zabilježen je u protekla 24h na području Velike Kladuše. Krivičnih djela i saobraćajnih nezgoda nije bilo.

–Velikokladuški vatrogasci imali su mirna protekla 24h, dakle bez intervencija.

–Isporuka pitke vode je uredna na području Velike Kladuše, javljaju iz ViK-a.

– Danas pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa slabom kišom i lokalnim pljuskovima. Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 18, a dnevna od 14 do 20, na jugu do 24 °C.

– Biometeorološka prognoza je relativno povoljna. Uz ugodnije temperature zraka, većina ljudi će biti boljeg raspoloženja, a tegobe kod osoba osjetljivih na promjene biće slabije izražene. Neophodno je posvetiti nešto više pažnje odijevanju i zaštiti od hladnoće tokom jutarnjih sati. U drugom dijelu dana, povremeno povećana naoblaka i slabije padavine, djelimično će pokvariti opću sliku.

BIHAMK
U većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća se po mjestimično vlažnom ili mokrom kolovozu, a upozoravamo i na moguće odrone. Vozačima savjetujemo da voze maksimalno oprezno i da izbjegavaju rizična preticanja. Čuvajte sebe, a i ostale učesnike u saobraćaju. Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.