Narušavanje javnog reda i mira i saobraćajka u Velikoj Kladuši

.
Nove servisne informacije

 

–39 pacijenata obratilo se za pomoć u Hitnu službu Doma zdravlja Velika Kladuša u protekla 24h, a dežurni doktori Abdullah Fazlić, Samra Alibegić i Valbona Mahmutović na dalje liječenje uputili su 2 pacijenta.

-Službenici Policijske stanice Velika Kladuša u protekla 24h zabilježili su jednu saobraćajnu nezgodu u kojoj nije bilo povrijeđenih lica i jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira.

– Velikokladuški vatrogasci iza sebe imaju mirna protekla 24h.

-Isporuka električne energije je uredna i stabilna.

– Danas u prostorijama JU ”Prve osnovne škole” Velika Kladuša u terminu od 08:30h do 11:30h biće održana četvrta ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi u organizaciji Crvenog križa Općine Velika Kladuša. Pridružite se porodici najhumanijih.

– Ovog vikenda na programu je prvo kolo nove sezone pionirske i kadetske košarkaške lige! KK „Krajišnik“ iz Velike Kladuše će se takmičiti u dvije selekcije, pioniri i kadeti. Prvi će na teren danas pioniri Krajišnika, a snage će odmjeriti protiv vršnjaka iz KK „Bihać“ iz Bihaća. Utakmica se igra u Gradskoj sportskoj dvorani u Velikoj Kladuši sa početkom u 10.00h! Dođite i podržite mlade kladuške košarkaše!

–Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom. Padavine uglavnom u Hercegovini, zapadnim i djelimično centralnim područjima Bosne. Poslije podne u Bosni postepeno smanjenje oblačnost. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 18, a dnevna od 14 do 20, na jugu zemlje do 23 °C.

–Nakon svježijeg jutra, postepeno će otopliti i uz povremene sunčane intervale većina populacije biće boljeg raspoloženja. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata neće biti suviše jake. U dijelu centralne i sjeveroistočne Bosne, duže zadržavanje magle kod osjetljivih osoba može uzrokovati slabije poteškoće. Na jugozapadu i zapadu zemlje opšta slika će biti malo lošija, usljed izraženije naoblake. Sa kasnim poslijepodnevnim i noćnim satima, posvuda stabilnije i ugodnije.

–BIHAMK
Na putevima Bosne i Hercegovine kolovoz je mjestimično mokar ili vlažan. Magla smanjuje vidljivost na dionicama koje prolaze kroz kotline i uz riječne tokove.Na graničnim prelazima putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta.