Narušavanje javnog reda i mira i saobraćajka u Velikoj Kladuši

.
Nove servisne informacije

 

-Dežurni doktori u velikokladuškom Domu zdravlja, Samra Alibegić, Abdullah Fazlić i Adnan Kajtazović u protekla 24h hitnu medicinsku pomoć pružili su za 55 pacijenata. Tri pacijenta upućena su na dalje liječenje u KB Bihać.

–Jedna saobraćajna nezgoda u kojoj su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede i jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira, zabilježeno je u protekla 24h na području Velike Kladuše prema informacijama iz Policijske stanice Velika Kladuša.

–Velikokladuški vatrogasci imali su mirna protekla 24h, prema riječima dežurnog Delanovića.

– Isporuka pitke vode je uredna, javljaju iz ViK-a.

– Za danas nema planskih isključenja električne energije.

–Svjetski dan sigurnosti pacijenta obilježava se danas, 17. septembra  s ciljem podizanja svijesti o važnosti sigurnosti pacijenata u zdravstvenim ustanovama širom svijeta. Ove godine tema Svjetskog dana sigurnosti pacijenta glasi: “Angažman pacijenata za sigurnu zdravstvenu skrb”, naglašavajući važnost uključivanja pacijenata kao partnera u zdravstvenoj zaštiti, jer njihovo sudjelovanje može značajno pridonijeti poboljšanju sigurnosti. Sigurnost pacijenata ključna je za pružanje kvalitetne zdravstvene skrbi i predstavlja temeljni prioritet u svakodnevnom radu medicinskog osoblja.

– Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Rijetko može pasti malo kiše. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18°C, na jugu zemlje od 21 do 24°C.

– Biometeorološka prognoza povoljnija je u odnosu na protekli period. Mada će preovladavati oblačno vrijeme, dodatna stabilizacija ugodno će djelovati na većinu populacije. U jutarnjim i večernjim satima neophodno je posvetiti više pažnje odijevanju, obzirom da će biti neuobičajeno hladno i uz veći sadržaj vlage u zraku. Tokom dana ugodnije, sa umjerenim porastom temperatura i kratkotrajnim sunčanim intervalima.

BIHAMK
U većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća se po vlažnom ili mokrom kolovozu, a upozoravamo i na moguće odrone. Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, kao i na pojedinim prevojima, vidljivost je smanjena zbog magle ili niske oblačnosti. Vozačima savjetujemo da voze maksimalno oprezno i da izbjegavaju rizična preticanja. Čuvajte sebe, a i ostale učesnike u saobraćaju.