Narušavanje javnog reda i mira i saobraćajka u Velikoj Kladuši

.
Nove servisne informacije.

 

-Vatrogasna jedinica nije imala poziva za izlazak na teren, rekao nam je dežurni Jašarević.

-Jedno narušavanje javnog reda i mira i jedna saobraćajna nezgoda zavedeni su u biltenu Policijske stanice u protekla 24h. U nezgodi nije bilo povrijeđenih lica.

-70 pacijenata zatražilo je pomoć Hitne službe Doma zdravlja. Na dalje liječenje upućena su četiri pacijenta. Dežurni su bile doktorice Samra Alibegić i Amra Zulić.

-Područje općine Velika Kladuša uredno je snabdjeveno električnom energijom.

Stanje na putevima i vremenski bilten:

-Jutros je na putevima u Bosni i Hercegovini frekvencija saobraćaja slabijeg intenziteta, ali očekujemo u poslijepodnevnim i večernjim satima pojačanu frekvencuju vozila, posebno na prilazima gradskim centrima. Uslovi za vožnju su povoljni.

Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da obavezno koriste sigurnosni pojas. Vozače teretnih vozila molimo da, kada iza sebe primjete dugu kolonu putničkih vozila, nakratko se isključe iz saobraćaja kako bi se izbjegla rizina preticanja.

Zbog radova na sanaciji škarpi i nestabilnih kosina obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka. Vozila se preusmjeravaju na put preko Jezera i Mrkonjić Grada prema Crnoj Rijeci.

Na graničnim prelazima promet vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja.

-Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim satima moguć je poneki lokalni pljusak sa grmljavinom na sjeveru, sjeverozapadu, zapadu i centralnom dijelu Bosne. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 35°C.

-Biometeorološka prognoza relativno je povoljna. Sa više svježine ugodnije će biti tokom jutra, potom su usljed dodatnog porasta temperatura, kod osjetljivih osoba moguće izraženije tegobe sa poslijepodnevnim satima. Negativni efekti natprosječne topline, pojačavaće se sa odmicanjem dana. Hronični bolesnici i meteoropati trebali bi djelimično reducirati boravak na otvorenom. Neophodno je provoditi mjere zaštite od sunca i vrućine.