Narušavanje javnog reda i mira i dvije saobraćajne nesreće u Velikoj Kladuši

.
Nove servisne informacije.

 

-Jedno narušavanje javnog reda i mira i dvije saobraćajne nezgode bilježe službenici Policijske stanice Velika Kladuša. U nezgodama nije bilo povrijeđenih lica.

-Kladuški vatrogasci nisu imali poziva za izlazak na teren, rekao nam je dežurni Kapić.

-77 pacijenata zatražilo je pomoć Hitne službe Doma zdravlja, a dva su upućena na dalje liječenje. Dežurni su bili doktori Dinko Keserović i Amra Zulić.

-Isporuka električne energije je stabilna. Za danas nema najavljenih radova na elektroenergetskim objektima.

-Snabdijevanje domaćinstava pitkom vodom je uredno, informišu iz JKP „Vodovod i kanalizacija“.

 

Sadržaji Kladuškog ljeta

-Kladuško ljeto 2024 donosi još jedan muzički događaj koji ne smijete propustiti – koncert poznate sarajevske pop rock grupe Valentino! Večeras od 21h na Trgu mladih u Velikoj Kladuši pjevaće se najveći hitovi nastajali tokom proteklih 40 godina. Zijo Valentino će nas podsjetiti na neka dobra stara vremena uz neke od svojih najboljih i najvećih hitova.

Prije koncerta popratite završnicu turnira u malom nogometu koja će biti održana na igralištu Prve osnovne škole. Polufinalne utakmice počinju u 18.30h a sastaju se:

30h Nargila bar divan – Mići i prijatelji

00h Kudi laga – Begy boys

Nakon polufinalnih utakmica, biće odigrana utakmica za treće mjesto te finalna utakmica.

U Parku Omladinske radne brigade 7 sekretara SKOJ –a svakodnevno uživajte u gastronomskoj ponudi velikokladuških ugostitelja. Za vrijeme održavanja manifestacije privremeno se obustavlja saobraćaj kroz centar grada i preusmjerava u sporedne ulice od 19:00 do 01:00h.

 

Stanje na putevima:

Na putevima Bosne i Hercegovine saobraća se nesmetano, uz povoljne vremenske uslove.

Vozače molimo da voze pažljivo, održavajući odstojanje između vozila, te prilagode brzinu uslovima na putu. Također, apelujemo i na ostale učesnike u saobraćaju da budu pažljivi i da poštuju saobraćajne propise.

Na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača, zbog oštećenja mosta, vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

Sanacioni radovi aktuelni su na magistralnim putevima: Vitez-Travnik, Kladanj-Vlasenica, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Foča-Ustikolina, Dobro Polje-Miljevina, Bijeljina-Rača i Čevljanovići-Nišići.

Na graničnim prelazima su kraća zadržavanja.

 

Vremenski bilten:

-Danas u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je niska oblačnost. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 25 do 30, na jugu do 34 stepena.

-Biometeorološke prilike biće povoljnije u odnosu na protekli period. Nakon svježije noći, uz mirniji san, prijepodnevni sati će također biti ugodniji. Tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se umanjiti. Uz porast temperaturnih vrijednosti u drugom dijelu dana, poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima, te izbjegavati duže boravke na suncu.